Με λαμπερή εκδήλωση ολοκλήρωσε την σεζόν ο Ποσειδώνας Καλαμαριάς, στην οποία έδωσε το παρόν πλήθος ανθρώπων, που... αποζημιώθηκε με το παραπάνω. Στην γιορτή, η οποία μεταξύ άλλων συμπεριελάμβανε βραβεύσεις και χορευτικά, φιλοξενήθηκαν και Ιερά Κειμήλια.

 

 

Ο σύλλογος έκανε σχετική ανάρτηση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό το οποίο ακολουθεί:

 

 

 

ΛΑΜΨΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

 

Η κουλτούρα και οι αρχές του Α.Γ.Σ. «Ποσειδών» Καλαμαριάς, που συμπλήρωσε 67 χρόνια ζωής, αποτυπώθηκαν στην μεγάλη γιορτή πολιτισμού και αθλητισμού που διοργάνωσε στον κήπο του “Remezzo Pallas” την Τρίτη 11 Ιουνίου.

Ήταν μία βραδιά γεμάτη, λάμψη και πλημμυρισμένη από συναισθήματα καθώς υπήρχε δρώμενο, για τους Έλληνες πρόσφυγες που έφθασαν στην Καλαμαριά, ταλαιπωρημένοι την εποχή του ξεριζωμού από τις χαμένες πατρίδες.

«Οι πρόγονοί μας γνωρίζουν καλά τι θα πει ξεριζωμός. Τι σημαίνει να αφήνεις τα υπάρχοντά σου, τον τόπο σου, και να ξενιτεύεσαι, προκειμένου να σώσεις τη ζωή σου. Δεν ξεχνούμε, πάντοτε τους τιμούμε» είπε η αφηγήτρια Ειρήνη Αντωνούδη υπό τους ήχους του βιολιού, του βιολονίστα Θάνο Γκιουλετζή. Και συνέχισε: «Δεν επιλέχτηκε τυχαία ο χώρος της εκδήλωσης. Η Καλαμαριά είναι σημείο αναφοράς για την ιστορία του προσφυγικού ρεύματος του Μικρασιατικού ελληνισμού. Τα ‘απολυμαντήρια’, τα οποία βρίσκονται λίγα μέτρα μακρύτερα, είναι η περιοχή που δέχτηκε μεγάλο αριθμό προσφύγων. Η κακή τους υγειονομική κατάσταση, μετά από μεγάλο διάστημα κακουχιών, τους υποχρέωνε να περάσουν από τη διαδικασία. Ο τόπος που βρισκόμαστε είναι τόπος εθνικού, θρησκευτικού και κοινωνικού προσκυνήματος. Τα ‘απολυμαντήρια’ είναι τόπος ιερός για την Καλαμαριά».

 

 

ΙΕΡΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 

Ο Ποσειδώνας φρόντισε να φέρει στην εκδήλωση και κειμήλια από ανθρώπους που ξεριζώθηκαν αλλά φρόντισαν να πάρουν μαζί τους σύμβολα της Ορθοδοξίας. Η εικόνα του Αγίου Μηνά από τις «40 Εκκλησίες», του Αγίου Νικολάου, που έφεραν οι Κουριώτες, αποτελούν τρανή απόδειξη ότι οι πρόσφυγες ποτέ δεν έχασαν την πίστη τους και προστάτευσαν μέσα στην αγωνία τους για την επιβίωση τους, τα σύμβολα της Ορθοδοξίας που είχαν στα σπίτια τους. Η Ελλάδα είναι οι παραδόσεις της οι χοροί και τα τραγούδια του τόπου μας και το συγκρότημα της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς, καθώς και ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης τα μέλη του οποίου χόρεψαν χορούς από τη Ρωμυλία, έδωσαν το δικό τους χρώμα στην εκδήλωση.

 

 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

 

Ο Ποσειδώνας Καλαμαριάς, δεν ξεχνά τους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν αλλά δεν ξεχνά και τους ανθρώπους που είχαν τεράστια προσφορά, διαχρονικά, στην πορεία του Συλλόγου. Τιμήθηκαν λοιπόν οι άνθρωποι οι οποίοι συνέβαλαν με την προσφορά τους στην ισχυροποίηση του συλλόγου και στην εκπλήρωση των στόχων της ομάδας. Γιώργος Τελλίδης (πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Καλαμαριάς) Διαμαντής Γκολιδάκης (βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης/γιατρός καρδιολόγος) Βασίλης Μάστορας (δημοσιογράφος), ο προπονητής Γιάννης Μαζουλουκτσής και το μέλος του συλλόγου Νίκος Χατζηαλεξιάδης.

Ακόμη ο Αβραάμ Περσίδης (επικεφαλής δημοτικής παράταξης δήμου Καλαμαριάς), ο Άγγελος Σωτηριάδης και ο Μιχάλης Καραμιχάλης μέλη του συλλόγου για τη διαχρονική τους προσφορά.

Τιμητική πλακέτα πήρε και η ομάδα μπάσκετ ανδρών του συλλόγου που ανέβηκε κατηγορία και οι ποδοσφαιριστές που το 2011 επισκέφτηκαν το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και στο περιθώριο της επίσκεψης αγωνίστηκαν με τη Φενερμπαχτσέ και τη Γαλατασαράι.

Ξεχωριστή στιγμή η βράβευση δύο επαγγελματιών ποδοσφαιριστών που ξεκίνησαν από τις ακαδημίες της ομάδας: Του Κώστα Χρυσόπουλου και του Κυριάκου Μαζουλουξή και των μητέρων των δύο ποδοσφαιριστών Ειρήνης και Σόνιας.

Συμβολική παρουσία στην βράβευση είχε και ο μικρός Λέανδρος, άτομο με οπτική αναπηρία και ο πατέρας του Φίλιππος Παπαχαραλαμπίδης εμπνευστής του φορέα ΑCT NOW που προωθεί δράσεις για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προσβασιμότητας.

Ο κύκλος των βραβεύσεων έκλεισε με την απονομή τιμητικής πλακέτας στον προπονητή των ακαδημιών και ξεχωριστό παιδαγωγό, τον Παναγιώτη Μανουσαρίδη. Την βράβευση έκανε η "ψυχή" της ομάδας Ευγενία Αυγερινίδου και ο υπεύθυνος ανάπτυξης Φώτης Μαζουλουξής.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν ο βιολονίστας Θάνος Γκιουλετζής, ο συνθέτης Αχιλλέας Σοφούδης και η εξαιρετική τραγουδίστρια Βασιλεία Τζίνα.

Να επισημάνουμε επίσης την πολύτιμη βοήθεια της Ειρήνης Αντωνούδη και της Δήμητρας Καρακιτσάκη.

 

 

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη μεγάλη στήριξη και συμπαράσταση:

στο Φροντιστήριο “ΕΝΑ ΠΡΟΣ ΕΝΑ” και τον Φίλιππο Παπαχαραλαμπίδη, την “Σουρωτή ΑΕ” και τον Γιώργο Λόλα, το κατάστημα Eurobank Καλαμαριάς (Αιγαίου).

Θερμές ευχαριστίες στα καταστήματα εστίασης: Plaza, Thess Γύρο, Σεραφίνο, Small, Remeron, Di Noi, Brothers, ιδιαίτερα στον Τάσο Τσελούδη και τα καταστήματα “Αρώματα Ζωής”.

Παράλληλα, εκφράζουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους κ.κ. Παγώνη, Παπαφιλίππου, Μπρόλιο, σε όλο το προσωπικό του δήμου Καλαμαριάς, στο προσωπικό, το δ.σ. και την πρόεδρο της ΔΕΤΕΚ Φιλιώ Καζούρα, όπως και στον δήμο Καλαμαριάς και τη δήμαρχο Χρύσα Αράπογλου για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Oι φωτογραφίες με τον φακό του Makridis Pavlos