Αν κανείς μπει στην διαδικασία να ασχοληθεί με λεπτομέρειες από τα πεπραγμένα ορισμένων διαιτητών στο γήπεδο, διαπιστώνει πολλά. Για παράδειγμα ο διαιτητής Κώστας Τσετίλας, που ¨σφύριζε” τον χθεσινό αγώνα του Απόλλωνα με την Αναγέννηση Καρδίτσας. Εργαλείο, κανονικό. Κατ΄ αρχήν ήταν ευδιάκριτο ότι έψαχνε να σφυρίξει με αυστηρότητα κατά του Απόλλωνα κι εύκολα υπέρ των φιλοξενούμενων, εκτός από ένα 10λεπτο και θα καταλάβετε το γιατί. Έτσι στο 54΄ έδειξε κόκκινη στον Γιάννη Καλαϊτζίδη, σε μια φάση που οποιοσδήποτε νορμάλ διαιτητής θα έδειχνε κίτρινη κάρτα.

Το πιο ωραίο, όμως, έγινε πολύ νωρίτερα.

Εάν χρειάζεστε λογιστικές υπηρεσίες, ή ηλεκτρονικά, στην Αθήνα και στην Αττική μπορείτε να απευθυνθείτε στο Λογιστικό Γραφείο του Γεωργίου Θεοδωρόπουλου και να διευθετήσετε την υπόθεσή σας, άμεσα.
Θεμιστοκλέους 4 Αθήνα, Τηλ: 2103303934 / Πληροφορίες ΕΔΩ.


Στο 18ο λεπτό σε μπαλιά του Πάτι ο Κοτσώνης γκρέμισε καθαρά τον Κουακού που έφευγε μόνος στην πλάτη της άμυνας, αλλά ο Τσετίλας δεν υπέδειξε τίποτα! Βάσει κοινής λογικής έπρεπε να καταλογίσει φάουλ και μοιραία να αποβάλει τον αμυντικό της Καρδίτσας. Αλλιώς να παρατηρήσει τον Κουάκου για προσπάθεια να τον παραπλανήσει. Ούτε που ασχολήθηκε ο τύπος.

Την ακόμη καλύτερη “ζωγραφιά” την έκανε στα επόμενα λεπτά. Ενώ έως τότε σφύριζε τα φάουλ, όπως συνήθως τα σφυρίζουν οι διαιτητές στην Ελλάδα, από την φάση αυτή και μετά δεν έδινε φάουλ με τίποτα. Δήθεν ότι άφηνε το δυνατό παίξιμο, για να καλύψει την φάση του 18΄.

Αυτό, βεβαία, για λίγο, διότι αφήνοντας σκληρά φάουλ κινδύνεψε να χάσει εντελώς το παιγνίδι και αναγκαστικά... επανήλθε.

Αυτός ήταν ο μέγας Τσετίλας, ένα από τα πολλά εργαλεία της διαιτησίας.