Ο Υφυπουργός Αθλητισμού έχει επαναλάβει σε πολλούς τόνους το τελευταίο διάστημα, πως θα γίνει αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, με συγχώνευση Super League 2-Football League. Μάλιστα δεν είχαν εκφραστεί αντιρρήσεις σ’ αυτό και ομάδες της Super League 2 με τις κινήσεις τους έδειξαν πως θεωρούν δεδομένη αυτή την εξέλιξη. Ωστόσο, παρότι ο Υφυπουργός μπορεί με νομοσχέδιο να πραγματοποιήσει την αναδιάρθρωση, σήμερα η Λίγκα αποφάσισε την αντίθεσή της. Για ποιο λόγο άραγε;

Διότι δεν έχει ακουστεί καμία δέσμευση ως προς τις παροχές στην νέα Super League 2, με δεδομένο επίσης ότι ο κος Αυγενάκης το τελευταίο διάστημα δεν έδειξε καμία διάθεση να συναντηθεί και να συζητήσει με τους άμεσα ενδιαφερομένους, δηλαδή τις ομάδες και την Λίγκα. Σήμερα, πάντως, και μετά την αντίθεση του Δ.Σ. της Super League 2 – Football League ο Υφυπουργός Αθλητισμού δείχνει να μεταβάλει την στάση του.

 

 

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Λίγκας πάρθηκε σήμερα (22/4) η εξής απόφαση: «Το Δ.Σ. της Super League 2 – Football League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση (με μειοψηφία των 3 εκπροσώπων της FL) αποφάσισε και εμμένει στην αρχική του θέση όπως να μην υπάρξει αναδιάρθρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, να συνεχίσουν να υφίσταται τρεις κατηγορίες SL1, SL2 και FL με τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων, οι οποίες σύμφωνα με τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ δεν μπορούν να τροποποιηθούν μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου».

 

 

 

Άμεση ήταν η τοποθέτηση-απάντηση του υφυπουργείου αθλητισμού στο «όχι» της SL2-FL για την αναδιάρθρωση:

«Η, κατά πλειοψηφία, σημερινή απόφαση του ΔΣ SL2-FL, που ξαφνικά διαφωνεί με την επικείμενη αναδιάρθρωση των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου (συγχώνευση της Football League με τη Super League 2 και διατήρηση από την προσεχή σεζόν μόνο δύο επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου), προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη και πλήθος ερωτηματικών.

Η αναδιάρθρωση, που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου, το οποίο τις προσεχείς ημέρες θα συζητηθεί στη Βουλή:

ζητήθηκε επισήμως από την ΕΠΟ, πέρυσι στο τέλος του καλοκαιριού,

μελετήθηκε τον Οκτώβριο από Ομάδα Εργασίας, η οποία συστάθηκε με εκπροσώπους από ΕΠΟ, SL2 – FL και του Υφυπουργείο,

κατέληξε σε σχέδιο διαφάνειας και αυστηρών αναπτυξιακών κριτηρίων συμμετοχής (Μετοχικό Κεφάλαιο 250.000€, Εγγυητική Επιστολή 100.000€, δικαίωμα συμμετοχής του 50% των παικτών στις ελληνικές εθνικές ομάδες)

ανακοινώθηκε έγκαιρα τον Ιανουάριο,

υποβλήθηκε σε δημόσια Διαβούλευση τον Φεβρουάριο

και κρίνεται απολύτως απαραίτητη και επιβεβλημένη για τη δημιουργία συνθηκών αξιοπιστίας, βιωσιμότητας, ανταγωνιστικότητας και ποιότητας.

Σε κάθε περίπτωση, το Υφυπουργείο Αθλητισμού, ανοικτό πάντοτε στον διάλογο, αναμένει με ενδιαφέρον τη σχετική συνάντηση που αιτείται το ΔΣ της SL2-FL».