Ανοίγουμε σταδιακά και η Football League είναι η αμέσως επόμενη στη σειρά για να ανοίξει για τις προπονήσεις”, είπε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.

 

Για τον τρόπο που θα ανοίξουν τα πρωταθλήματα είπε: «Ανοίγουμε σταδιακά και η Football League είναι η αμέσως επόμενη στη σειρά για να ανοίξει για τις προπονήσεις. Επιτρέψτε μου να πω ότι για να μην μπούμε σε έναν αθλητικό αυτοματισμό όταν βλέπει ο αθλητής μπάσκετ της Α2 το ότι παίζει η Super League 2 και αυτός με τη σειρά του μπορεί να αγανακτήσει. Πρέπει λοιπόν να ισορροπήσουμε κάπως. Υπάρχει μια διάφορα μεταξύ ερασιτεχνών που είναι ερασιτέχνες για την πολιτεία και δεν παίρνουν κάποιο επίδομα τώρα που έχει διακοπεί η δραστηριότητα τους που είναι σε ακόμα χειρότερη μοίρα από τους αθλητές της Football League, οπότε πρέπει να τα βλέπουμε όλα αυτά και να κάνουμε υπομονή. Νομίζω είμαστε κοντά στο να πείσουμε και την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων να ξεκινήσει ο αθλητισμός με μέτρα, με πρωτόκολλα συγκεκριμένα που όπως έδειξε τον τελευταίο μήνα μπορεί να συνεχιστεί με μεγαλύτερη ασφάλεια»

 

Για τις ακαδημίες και το πότε πρόκειται να ανοίξουν, ανέφερε: «Τα σωματεία δεν παίρνουν επιχορηγήσεις από την πολιτεία πλέον, οπότε πρέπει να έχουν κάποιες εισροές από τις ακαδημίες ώστε να μπορούν να ανταπεξέρχονται στις υποχρεώσεις με προπονητές και να κάνουν σωστά τη δουλειά τους όπως πρέπει, και γι αυτό και οι γονείς βάζουν το χέρι στην τσέπη. Όλα αυτά θα πρέπει να τα δούμε με έναν ορίζοντα θα έλεγα μετά τον Φεβρουάριο. Επειδή ακριβώς είναι μεγάλος ο αριθμός των παιδιών και είναι δύσκολο να κάνουν το εβδομαδιαίο τεστ, να κρατάνε τις αποστάσεις να έχουν τις λίστες συγκεκριμένα, θα τα δούμε σε κάποια επόμενη φάση όπως έγινε το καλοκαίρι και λειτούργησε. Ο αθλητισμός μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ψυχολογία των παιδιών έστω και αν είναι στην αρχή ατομικός».

Επίσης μίλησε, μεταξύ άλων, για τις αλλαγές  στο νέο νομοσχέδιο και το διαχωρισμό επαγγελματικού με ερασιτεχνικό αθλητισμό: «Είναι κάτι το οποίο πρέπει να ξαναδούμε να αναθεωρήσουμε και ήδη στο νομοσχέδιο που θα έρθει από το υφυπουργείο αθλητισμού τις επόμενες ήμερες στη Βουλή, υπάρχουν και τέτοια θέματα που θίγονται, αναδιάρθρωση, θέματα μεταγραφών αθλητών δηλαδή προσπαθούμε λίγο να βάλουμε το πλαίσιο λίγο πιο συγκεκριμένο».

 

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, μίλησε στην εκπομπή Cover Page με τον Αλέξανδρο Σόμογλου και τη Λένα Καραλή και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που αφορούν το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού σε σχέση με τον κορωνοϊό αλλά και τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν. Στο video που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε όλες τις τοποθετήσεις του.