Η UEFA “δείχνει τον δρόμο”

 

Σύμφωνα με πληροφορίες τα αποψινά ματς για το Europa League, άρα και αυτό του Ολυμπιακού απέναντι στη Γουλβς, θα διεξαχθούν κανονικά και από αύριο η UEFA θα αναβάλει όλα τα ματς των διοργανώσεών της μέχρι νεωτέρας. Ακόμη κι αν διεξαχθούν τα σημερινά ματς η διακοπή θεωρείται δεδομένη από αύριο λόγω του φονικού ιού.

 

Στο μεταξύ, στην χώρα μας, βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για αναβολή των αγώνων της πρεμιέρας των πλέι οφ της Super League, απόφαση που αν παρθεί θα οδηγήσει σε παρόμοιο δρόμο και τις υπόλοιπες Εθνικές Κατηγορίες.

 

Άλλωστε με ανακοίνωσή τους οι Έλληνες ποδοσφαιριστές, μέσω του Π.Σ.Α.Π., ζήτησαν από Super League, ΕΠΟ και υφυπουργείο Αθλητισμού τη διακοπή όλων των πρωταθλημάτων λόγω κορωνοϊού.

Νεότερη ενημέρωση

 

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των μελών της, με σκοπό να λάβουν αποφάσεις για το μέλλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων αποφάσισε η UEFA μετά την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού.

 

Αυτή, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 17/3, στην οποία τα μέλη της Συνομοσπονδίας θα αποφασίσουν για το αν θα συνεχιστούν οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ανάμεσα στις οποίες το Champions League και το Europa League, καθώς και οι εγχώριες διοργανώσεις.

 

Παράλληλα θα συζητηθεί και η τύχη του Euro 2020 που είναι προγραμματισμένο για το προσεχές καλοκαίρι.

 

Με βάση την επίσημη ενημέρωση της UEFA και όσα ισχύουν ως τώρα, τα παιχνίδια του Europa League σήμερα θα διεξαχθούν κανονικά, εκτός από αυτά που έχουν ήδη αναβληθεί.