Το ποδόσφαιρο είναι παιγνίδι.

Αλλά μόνο για τους ποδοσφαιριστές τα ενενήντα λεπτά του αγώνα.

Όχι γι αυτούς που έχουν θεσμικούς ρόλους και (υποτίθεται πως) φροντίζουν για την πρόοδο του αθλήματος.

 

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απέδειξε για άλλη μια φορά πως του ανατέθηκε να διευθετήσει θέματα που αγνοεί παντελώς και προφανώς δεν έχει καμία διάθεση να εμπεδώσει. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι προσάπτει στον Λεωνίδα Λεουτσάκο την διάθεση για κατάργησή της Football League. Διότι όντως υπάρχουν δημοσιεύματα (μεταξύ αυτών και του kalamariaSports.gr) που αναφέρουν ότι αυτό επιδιώκει ο πρόεδρος της λίγκας, αλλά όταν ο υφυπουργός επιχειρηματολογεί βάσει δημοσιευμάτων... είναι απλά ανεπαρκής...

 

Ο δε πρόεδρος της λίγκας αντί να ασχοληθεί με την μόνη σωστή τοποθέτηση του Αυγενάκη, πως δεν υπάρχει απεριόριστος χρόνος στην διάθεσή τους, υπεραμύνεται του γεγονότος ότι δεν αποδεικνύεται η πρόθεσή του για κατάργησή της Football League και ως... Πόντιος Πιλάτος ουδόλως ασχολείται με το γεγονός ότι έφθασαν μέσα Σεπτεμβρίου και όλα βρίσκονται στον “αέρα” όσον αφορά την λίγκα της οποίας οικειοθελώς ηγείται!

 

 

Αυτά προκύπτουν από το περιεχόμενο των επιστολών που αντάλλαξαν στις 10 σεπτεμβρίου 2020

 

 

Λευτέρης Αυγενάκης προς Λεωνίδα Λεουτσάκο

 

«Κύριε Πρόεδρε,

 

Λάβαμε τα δύο ψηφίσματα που μας διαβιβάσατε: Αρχικά, των 11 ΠΑΕ μελών σας της Super League2 και κατόπιν των 22 ΠΑΕ μελών σας της Football League, τα οποία είχαμε πληροφορηθεί και από τα ΜΜΕ.

 

Εκείνο που δεν λάβαμε είναι η επίσημη θέση του θεσμικού οργάνου που εκπροσωπείτε, σχετικά με τα ζητήματα που θίγουν τα μέλη σας στα ψηφίσματά τους.

 

Επίσημη θέση, μαζί με πλάνο κριτηρίων, σχέδιο χρονοδιαγράμματος και ότι άλλο αναγκαίο, που -και σε προγενέστερες επικοινωνίες- σας έχουμε ενημερώσει και έχετε συμφωνήσει ότι είναι απαραίτητα για την εξέλιξη του θεσμικού διαλόγου, προς ανεύρεση λύσεων.

 

Παράλληλα, ενημερωνόμαστε από δημοσιεύματα για την προσωπική σας θέση σχετικά με την αναγκαιότητα ύπαρξης δύο επαγγελματικών κατηγοριών και την κατάργησή της Football League.

 

Αναμένουμε το συντομότερο δυνατό την επίσημη θέση σας, ως ΔΣ της διοργανώτριας αρχής των πρωταθλημάτων Super League 2 και Football League. Λειτουργούμε θεσμικά και υπεύθυνα, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους, χωρίς όμως να έχουμε πλέον απεριόριστο χρόνο στη διάθεσή μας».

 

 

 

Λεωνίδας Λεουτσάκος προς Λευτέρη Αυγενάκη

 

"Κύριε Υφυπουργέ,

 

Έλαβα την από 10/9/20 επιστολή σας και επιθυμώ να σας γνωρίσω ότι πέρα από τις επίσημες θέσεις της SL2 και FL που σας απέστειλα όπως όφειλα και οι οποίες εκφράζουν με σαφήνεια την βούληση των δυο κατηγοριών αλλά και τις θέσεις των ΠΑΕ, ουδεμία άλλη θέση έχω λάβει ούτε έχω προβεί σε σχετικές δηλώσεις στον τύπο".