Εκ πρώτης όψεως ο Απόλλων “ηττήθηκε” από τις αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου. Στον αντίποδα μπορεί να ελπίζει σε μια ενιαία Β΄ Εθνική

 

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε τις προσφυγές του Απόλλωνα Πόντου και της Κέρκυρας για μη υποβιβασμό στην Football League και δέχθηκε το αίτημα του Κισσαμικού για Super League 2 δώδεκα ομάδων κι όχι δεκαοκτώ.

 

Με την απόφαση αυτή, που ακυρώνει εκείνη της ΕΠΟ, στην Super League 2 των 12 ομάδων θα μετάσχουν τα Τρίκαλα και ο Ιωνικός και υποβιβάζονται στη Football League Απόλλων και Κέρκυρα. Άρα στην Football League υπάρχουν πλέον 24 ομάδες (16 ομάδες συν 8 πρωταθλητές της Γ' Εθνικής). Αριθμός που δημιουργεί πολλές δυσκολίες για την οργάνωση ενός σωστού πρωταθλήματος.

Δεδομένου ότι στην ΠΑΕ Απόλλων Πόντου θα ήθελαν συμμετοχή στην Super League 2 (κάτι που πια είναι αδύνατο), ώστε να υπάρξουν μεγαλύτερα κίνητρα σε υποψήφιους συμπαίκτες (ή αγοραστές), το σενάριο μιας ενιαίας Β΄ Εθνικής αποτελεί τον μόνο δρόμο να ελπίζει σε κάτι καλύτερο. Η δυσαναλογία των ομάδων σε Super League 2 (12 ομάδες) και Football League (24 ομάδες ) σχεδόν επιβάλλει αυτή την κατεύθυνση.

 

Όμως η αναδιάρθρωση των Κατηγοριών χρειάζεται απόφαση από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, πολιτικό που δεν έχει αποδείξει πως παίρνει γενναίες αποφάσεις. Ειδικά όταν οι ομάδες της Κρήτης ( Κισσαμικός και Εργοτέλης) θέλουν την ύπαρξη της Super League 2 με δώδεκα ομάδες. Επομένως μια τέτοια εξέλιξη θα απαιτήσει δυναμικές κινήσεις από τις πλευρές που θέλουν ενοποίηση Super League 2 και Football League, κάτι που φαίνεται να προτιμά και η ηγεσία της λίγκας.