Η σημερινή ΠΑΕ αδυνατεί πλήρως και δεν είναι κρυφό

Υπάρχουν ενδιαφερόμενοι, αλλά με ποιες προϋποθέσεις;

 

Η στασιμότητα στον Απόλλωνα συνεχίζεται εκνευριστικά, όπως και η αναμονή για τα δεδομένα που θα προκύψουν τα οποία θα καθορίσουν την επόμενη ημέρα της ΠΑΕ Απόλλων Πόντου. Τα έως τώρα στοιχεία δείχνουν πως με το σημερινό διοικητικό καθεστώς η ομάδα δεν μπορεί να προχωρήσει. Μοναδικό ενδεχόμενο να υπάρξει συνέχεια είναι είτε η συμμετοχή κι άλλων διοικητικών παραγόντων, είτε η μεταβίβαση της ΠΑΕ σε πρόσωπα που μπορούν να την “τρέξουν”. Υπάρχουν, δε, ενδείξεις ότι η ομάδα πορεύεται προς αυτήν την προοπτική.

 

Σαφώς, η Κατηγορία που θα συμμετάσχει (Super league 2 ή Football League) διαφοροποιεί αισθητά τα δεδομένα, ωστόσο δεν είναι αυτή η σημαντικότερη παράμετρος. Διότι αφενός μεγαλύτερη Κατηγορία μπορεί να σημάνει περισσότερα έσοδα - από τηλεοπτικά και κεντρικές χορηγίες – αφετέρου αυτά τα έσοδα πιθανόν να εξαφανιστούν πριν φτάσουν στα ταμεία της ΠΑΕ. Κι αυτό λόγω των οικονομικών απαιτήσεων που προβάλλουν πρώην ποδοσφαιριστές, απαιτήσεις που δεν καλύφθηκαν ούτε μειώθηκαν, αφού η περσινή Super league 2 δεν έλαβε τις δύο τελευταίες δόσεις της ΕΡΤ λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος.

 

Άρα ο Απόλλων χρειάζεται “ζεστό” χρήμα για να συνεχίσει και η σημερινή ΠΑΕ δεν το διαθέτει σε καμία περίπτωση. Παράλληλα υπάρχουν κινήσεις ανθρώπων του ποδοσφαίρου, που υποδηλώνουν προθέσεις να αναλάβουν καθοριστικό ρόλο στην ΠΑΕ, χωρίς να έχουν εκφραστεί επίσημα έως τώρα διότι απλά δεν είναι γνωστά ο ποδοσφαιρικός χάρτης και το τοπίο στο οποίο θα χρειαστεί να κινηθούν. Αυτό σημαίνει πως σύντομα το όποιο ενδιαφέρον τους θα πάρει “σάρκα και οστά”, ή θα παραιτηθούν από τις φιλοδοξίες τους.

 

Επίσης πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως αυτά τα πρόσωπα βρίσκονται σε επαφή και συνεννόηση με εκείνα της ΠΑΕ, οπότε υπάρχουν δύο σενάρια στην περίπτωση που θελήσουν να ασχοληθούν με τον Απόλλωνα: πλήρης κυριότητα της ΠΑΕ, ή ρόλος “συμπαίκτη” στο σημερινό καθεστώς.

 

Σε οποιαδήποτε από αυτές τις περιπτώσεις προκύπτουν κι άλλα σημαντικότατα ζητήματα, όπως αυτό της έδρας, ζητήματα που δεν μπορούν να αναλυθούν αυτή την περίοδο, καθώς υπάρχει πάντα η περίπτωση να μην υπάρξει συνέχεια στην ΠΑΕ Απόλλων Πόντου.