Έγινε σήμερα η συνάντηση του Λεωνίδα Λεουτσάκου και των εκπροσώπων της Σούπερ Λιγκ 2 με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και μεταξύ άλλων κατέθεσαν την πρότασή τους για αναδιάρθρωση.

Η πρόταση της Σούπερ Λιγκ 2 – Φούτμπολ Λιγκ είναι η εξής: 18 ομάδες στην Σούπερ Λιγκ 1, 16 ομάδες στην Σούπερ Λιγκ 2 και 14 ομάδες στην Φούτμπολ Λιγκ.

Ο Υφυπουργός τόνισε ότι πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι (ΕΠΟ, Σούπερ Λιγκ 1, Σούπερ Λιγκ 2,Φούτμπολ Λιγκ, ΕΡΤ και NOVA) να συζητήσουν το θέμα της αναδιάρθρωσης.

Στην συνάντηση με τον πρόεδρο της ελληνικής Ομοσπονδίας, πέρα από την πρόταση της Λίγκας για αναδιάρθρωση, σημειώθηκε πως οι ημερομηνίες δεν κάνουν εφικτό να γίνει το μπαράζ (προτελευταίος της Σούπερ Λιγκ1-δεύτερος της Σούπερ Λιγκ 2) στις 2 Αυγούστου, που τέθηκε ως καταλυτική ημερομηνία για τον πρώτο αγώνα.

 

 

Η ενημέρωση της Λίγκας:

«Διαδοχικές συναντήσεις με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Ευάγγελο Γραμμένο είχε σήμερα η επιτροπή που ορίστηκε στο πρόσφατο δ.σ. της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας υπό τον πρόεδρο κ. Λεωνίδα Λεουτσάκο, αποτελούμενη από τους κ.κ. Χριστοβασίλη (ΠΑΣ Γιάννινα), Μονεμβασιώτη (Απόλλων Σμύρνης), Ροκάκη (Χανιά), Κολοκυθά (Λεβαδειακός) και Σταμούλη (Απόλλων Πόντου).

Η επιτροπή κατέθεσε την πρόταση περί αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων (SL1:18-SL2:16-FL:14) αρχικά στον πρόεδρο της ΕΠΟ και εν συνεχεία στον Υφυπουργό Αθλητισμού. Ο κ. Γραμμένος τόνισε πως θα την μεταφέρει στην Super League 1 προκειμένου να παρθούν σύντομα σχετικές αποφάσεις.

Ακολούθως, ο κ. Αυγενάκης, υπογράμμισε ότι με την συγκεκριμένη επίσημη πρόταση ανοίγει ο απαιτούμενος διάλογος για την αναγκαιότητα διαφορετικής διάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών, κάτι που είχε επισημάνει από πέρσι.

 

 

 

Ο Υφυπουργός εκτίμησε ότι απαιτείται άμεσα μια συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο (ΕΠΟ, SL1, SL2, ΕΡΤ, Nova) για να προκύψει η ενδεδειγμένη λύση, με τους εκπροσώπους της Λίγκας να ζητούν να υλοποιηθεί η πρότασή του άμεσα».