Δύο είναι τα φλέγοντα ζητήματα του Απόλλωνα το τελευταίο διάστημα. Το τηλεοπτικό συμβόλαιο που αν αποδειχθεί ικανοποιητικό θα του εξασφαλίσει την βιωσιμότητα και η υπόθεση για πιθανή παρατυπία στην ασφαλιστική ενημερότητα. Υπήρξαν εξελίξεις και στα δύο θέματα σήμερα, εξελίξεις που δεν ικανοποιούν αλλά δεν είναι και καταστροφικές.

IRIS ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝΟΡΓΑΝΩΝ

Κατ΄ αρχήν η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ τιμώρησε την ομάδα της Καλαμαριάς με αφαίρεση έξι βαθμών για την υπόθεση της ασφαλιστικής ενημερότητας, γεγονός που δείχνει ότι υπήρξε κάποια μορφή παρατυπίας. Η ΠΑΕ Απόλλων Πόντου έχει την δυνατότητα Έφεσης, εντούτοις αυτό θα μπορούσε να εγκυμονεί και τον κίνδυνο μεγαλύτερης τιμωρίας. Πάντως στην περίπτωση που ισχύσει το -6 οι “κοκκινόμαυροι” είναι σε θέση να παλέψουν για την παραμονή τους στην Super League 2.

Στο ζήτημα του τηλεοπτικού συμβολαίου η ΕΡΤ απέρριψε άμεσα την πρόταση για μείωση 20% στα συμφωνηθέντα και διάφοροι κύκλοι περί της ηγεσίας της Super League 2 αναφέρουν πως η... μπίλια θα κάτσει σε μείωση 40% επί των πριν ένα χρόνο συμφωνηθέντων. Συνυπολογίζοντας όλες τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών εξάγεται το συμπέρασμα πως η Λίγκα, η ΕΠΟ, η ΕΡΤ και η κυβέρνηση έχουν καταλήξει σε συμφωνία (ίσως τελικά για μείωση 40%) κι αυτό εν αγνοία των ομάδων της Κατηγορίας. Των περισσότερων τουλάχιστον, αφού κάποιες άλλες... κουβάλησαν νερό στο μύλο των κέντρων αποφάσεων.

Όσον αφορά τον Απόλλωνα ένα τέτοιο τηλεοπτικό συμβόλαιο λύνει μέρος, μόνο, των προβλημάτων, κάτι που ισχύει και για άλλες ομάδες. Βέβαια κομβικό σημείο αποτελεί ποιο ποσό θεωρείται συμφωνημένο από πέρσι. Οι ΠΑΕ υπολογίζουν το ποσό 850.000 ευρώ καθαρά, οπότε με 40% μείωση θα πάρουν περίπου 510.000 ευρώ, ποσό που αναλογεί στο ήμισυ (περίπου) ενός αξιοπρεπούς μπάτζετ.

Πέρα από αυτά η αντίδραση των έξι ΠΑΕ που τάχθηκαν κατά της έναρξης του πρωταθλήματος, θα είναι καθοριστική. Διότι αφού η ΕΡΤ απάντησε άμεσα και μάλιστα αρνητικά, δεν έχει νόημα η τέλεση της πρώτης Αγωνιστικής άνευ οριστικής συμφωνίας.