Εκδικάστηκαν σήμερα στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ οι Εφέσεις των ΠΑΕ της Super League 2 και 31 επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, κατά της απόφασης να ανακληθούν τα Δελτία τους από την ΕΙΜ (Επιτροπή Ιδιότητας και Μετεγγραφών), μετά την δικαίωση της ΑΕΛ. Την προσεχή Δευτέρα (25/10) αναμένεται η απόφαση.

 

Ο νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Βασίλης Σαράκης υποστήριξε ότι ουδέποτε υπήρξε απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 24 Ιουνίου, η οποία να απαιτεί οι προερχόμενες από την Football League ομάδες (στη συγχώνευσή τους στην Super League 2) να είναι υποχρεωμένες να τηρήσουν την διαδικασία αδειοδότησης.

Γενικότερα κατά την σημερινή διαδικασία δόθηκε η αίσθηση ότι οι έξι ομάδες τήρησαν όσα τους ζητήθηκαν και η απόφαση ανάκλησης Δελτίων ήταν αποτέλεσμα παραπλάνησης.

 

 

Ειδική αναφορά στον Απόλλωνα

 

Για τον Απόλλωνα Πόντου ο κύριος Λίβας είπε: “Τερμάτισε στην 9η θέση και υποβιβάστηκε, δεν κατέθεσε φάκελο για αδειοδότηση. Στις 20 Αυγούστου μας κάλεσε η Super League 2 να αναπληρώσουμε θέση, λάβαμε πιστοποιητικό στις 17 Σεπτεμβρίου. Στις 27 Ιουνίου είχαμε δώδεκα ενεργούς ποδοσφαιριστές και τον Φράγκο με συμβόλαιο έως τις 30 Ιουνίου 2023 και αυτόν τον χάσαμε γιατί υποβιβαστήκαμε. Από τους παίκτες που αποκτήσαμε μετά την 1η Ιουλίου το Δελτίο του Πολίτη εκδόθηκε 13 Σεπτεμβρίου, του Καλαϊτζίδη 6 Σεπτεμβρίου, του Δεινόπαππα 10 Σεπτεμβρίου, του Καλογέρη 6 Σεπτεμβρίου του Αμαραντίδη 6 Σεπτεμβρίου, του Σουντουρά 13 Σεπτεμβρίου και του Ζαχαράκη 17 Σεπτεμβρίου. Αποκτήσαμε έξι παίκτες πριν την απόφαση της 14ης Σεπτεμβρίου και η ΕΠΟ εξέδωσε Δελτία γιατί η ομάδα μας δεν έχει περιορισμό όπως οι υπόλοιπες. Αποκτούσαμε κανονικά ποδοσφαιριστές σε ηλικία άνω των 25 ετών και δεν αφορά την ομάδα η απόφαση. Αν ανακληθούν τα Δελτία ο Απόλλων δεν θα κατέβει να αγωνιστεί”.

 

Ο κύριος Σαράκης επισήμανε: “Ο Απόλλων κλήθηκε 20 Αυγούστου να καλύψει θέση. Πότε να κάνει φάκελο για αδειοδότηση όταν οι ημερομηνίες ήταν 14 και 29 Ιουλίου;;; Δεν υπήρχε δυνατότητα”.