Εντός της εβδομάδας αναμένεται να εκδικαστεί η ένστασή του Απόλλωνα και συνεπώς η τύχη του αγώνα με την Κοζάνη. Θα κριθεί δηλαδή σε ποια Κατηγορία θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν η ομάδα της Καλαμαριάς. Το ζητούμενο, όμως, είναι πότε θα ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση - η οποία φαίνεται να έχει κι άλλες παραμέτρους - διότι τα τελευταία χρόνια ο Απόλλων περνά καλοκαίρια με αγωνία και μπόλικη δόση ανασφάλειας.

 

Ξεκινάμε από το 2016, όταν ο Απόλλων έμεινε στην Γ΄Εθνική, αλλά εκφράζονταν η αδυναμία της Διοίκησης να συνεχίσει. Τότε η λύση δόθηκε οριστικά στα τέλη Ιουλίου, από την οικογένεια Καλαϊτζίδη. 


Συνεχίζουμε στο 2017,  όταν μετά από μία ονειρική χρόνια αγωνιστικά έπρεπε να αντιμετωπιστεί η ένσταση της Δόξας Δράμας για το παιχνίδι με τον ΑΟ Καρδίας. Μπορεί τελικά η υπόθεση αυτή να αποδείχθηκε ανυπόστατη, δεν έπαψε όμως να προκαλεί αγωνία στις τάξεις του Απόλλωνα έως και τον Ιούλιο, ώστε τελικά να πανηγυρίσει οριστικά την άνοδό του στην Football League.

 

Το 2018 έφερε επίσης ένα... μαρτυρικό καλοκαίρι. Τα οικονομικά προβλήματα ήρθαν στην επιφάνεια και η συμμετοχή της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα φάνταζε σχεδόν αδύνατη. Υπενθυμίζεται, χαρακτηριστικά, ότι την τελευταία στιγμή κάπου στις 10 Σεπτεμβρίου αποφασίστηκε η συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα.

 

Το καλοκαίρι του 2019 φαίνονταν να μπαίνει με καλούς οιωνούς και αυτό διότι υπήρχε η προσδοκία του τηλεοπτικού συμβολαίου που θα έλυνε μεγάλο μέρος των οικονομικών προβλημάτων για τον Απόλλωνα, αλλά και όλες τις ομάδες. Όμως και αυτή τη φορά τα πράγματα δεν πήγαν καλά. Ή εκτός προγράμματος αλλαγή της κυβέρνησης, με πρόωρες εκλογές, έφερε την απόσυρση των δεσμεύσεων της πολιτείας για τηλεοπτικό συμβόλαιο και με αυτή την συνιστώσα σε ισχύ πάλι ήταν αμφίβολη η συμμετοχή του Απόλλωνα στο πρωτάθλημα. Πάντως και εκείνη τη χρονιά οι “κοκκινόμαυροι” κατάφεραν να συμμετέχουν στην Super League 2, έστω και με μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

 

Για να φτάσουμε στο... πέρσι, στο 2020, με τον κορονοϊό να έχει μπει στη ζωή μας, με τον Απόλλωνα υποβιβασμένο στη Football League και με τις προϋποθέσεις άκρως αρνητικές, αφού είχε εκδιωχθεί και από την φυσική του έδρα. Τελικά η απόφαση για συμμετοχή στο πρωτάθλημα πάρθηκε και οριστικοποιήθηκε εντός του Οκτωβρίου του 2020, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή...

 

Για να δούμε εφέτος....