Ο στόχος που στην έναρξη της σεζόν φαίνονταν αδύνατος, δηλαδή η παραμονή του Απόλλωνα Πόντου στην Football League, θεωρείται πλέον η πιο φυσιολογική εξέλιξη. Μάλιστα η αναδιάρθρωση των Κατηγοριών μπορεί να φέρει την ομάδα της Καλαμαριάς στην δεύτερη τη τάξει Εθνική Κατηγορία, στην Super League 2. Μετά το σημερινό 1-1 με την Τρίγλια οι «κοκκινόμαυροι» επιζητούν νίκη κόντρα στην υποβιβασμένη Κοζάνη, ώστε να επιτύχουν τον στόχο τους.

 

Έχουν, δε, όλες τις προϋποθέσεις υπέρ τους απέναντι στον αντίπαλο της Κυριακής, καθώς οι ποδοσφαιριστές του Δημήτρη Καλαϊτζίδη γνωρίζουν πως η νίκη θα τους οδηγήσει σ’ αυτό που φάνταζε θαύμα, ενώ οι γηπεδούχοι είναι βαθμολογικά αδιάφοροι. Άλλωστε η εικόνα του αγώνα του πρώτου γύρου και το ευρύ 3-0 υπέρ του Απόλλωνα, φανέρωσε πως και η δυναμικότητά τους διαφέρει...

 

 

Προηγούνταν η Τρίγλια

 

Για να φθάσει ο Απόλλων Πόντου να εξαρτάται μόνο από το δικό του αποτέλεσμα στην “αυλαία” του πρωταθλήματος, έπρεπε να μην χάσει από την Τρίγλια στο “Βατάν” Κατερίνης και το τελικό 1-1 του εξασφάλισε αυτή την επιδίωξη.

Οι «κοκκινόμαυροι» άνοιξαν το σκορ με τον Δεινόπαπα στο 3ο λεπτό και η ομάδα της Χαλκιδικής ισοφάρισε στο 5ο με έναν πρώην του Απόλλωνα, τον Δόρη. Το 1-1 έμεινε έως το τέλος, με συνέπεια ο Απόλλων να φτάσει τους 18 βαθμούς και να βρίσκεται πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού στο +1 από τον Αλμωπό και η Τρίγλια τους 20 βαθμούς και να χρειάζεται έναν βαθμό κόντρα στην φιλοξενούμενη Βέροια.

 

 

ΑΠΟΛΛΩΝ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Πολίτης, Δαλιανόπουλος, Βαφειάδης (68′ Χατζηαθανασίου), Μουρατίδης, Δεινόπαπας, Τουρσίδης, Φράγκος, Καλογέρης, Αμαραντίδης (68′ Αρμενάκης), Παναγιώτου (72′ Αντωνιάδης), Λαμπίρης.

 

ΤΡΙΓΛΙΑ (Κώστας Γεωργιάδης): Παλαβράκης, Πανάγου, Γαλούπης (36΄ λ.τ. Στοΐνοβιτς), Βοσκόπουλος, Σγουρής, Μ. Παπαστεριανός, Ζγκούρι (75' Ευθυμιάδης), Δόρης (18΄ λ.τ. Τσακμάκης), Τότσκα (75' Ξιφιλινος), Ντούγκα (75' Κεχαγιάς), Σαρβανίδης.

 

 

Foto: liganews.gr