Καρέ- καρέ η μάχη του Απόλλωνα

 

Την προσεχή Κυριακή το πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE φτάνει στην τελευταία τετράδα αγώνων (ακολουθεί σχετικός πίνακας), η οποία θα κρίνει τις δύο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας που οδηγούν στην Ερασιτεχνική Γ΄ Εθνική, ενώ όσες ομάδες τις αποφύγουν θα συνεχίσουν σε Επαγγελματική Κατηγορία.

 

Ανάμεσα στις ομάδες που παλεύουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό βρίσκεται και ο Απόλλων, σε μια προσπάθεια στην οποία έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Καταρχάς οι “κοκκινόμαυροι” θα παίξουν ένα ματς παραπάνω από τους υπόλοιπους, το εντός έδρας που αναβλήθηκε με τον Ολυμπιακό Βόλου, αγώνας που θα οριστεί προσεχώς. Έτσι παρότι ο Απόλλων βρίσκεται σε θέση υποβιβασμού αυτή την ώρα, ενδεχόμενη νίκη κόντρα στους “ερυθρόλευκους” θα σήμαινε την αποφυγή της προτελευταίας θέσης, έστω και παροδικά.

 

Ωστόσο αυτής της αναμέτρησης, με την ομάδα της Θεσσαλίας, θα προηγηθεί ο σημαντικός αγώνας της Κυριακής με τον Αλμωπό Αριδαίας. Και η ομάδα της Καλαμαριάς “φλέγεται” για τη νίκη. Πράγμα πολύ δύσκολο... Το 4-1 του πρώτου γύρου, υπέρ του Αλμωπού, αλλά και η συνολική εικόνα της Αριδαίας στο πρωτάθλημα, παραπέμπουν σε πολύ δύσκολο έργο των Απολλωνιστών. Ακόμη και να χάσει ο Απόλλων, δεν θα χάσει τον... πόλεμο, με την προϋπόθεση να μην κερδίσει ο Θεσπρωτός την Βέροια. Στον αντίποδα σε περίπτωση νίκης της ομάδας του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, έστω και σε ισοπαλία, ο Αλμωπός πιθανότατα θα συνεχίσει όντας σε επικίνδυνη θέση, γεγονός που εξυπηρετεί τον Απόλλωνα. Αυτό διότι η ομάδα της Αριδαίας θα παίξει στην Ηγουμενίτσα, την μεθεπόμενη Αγωνιστική, κόντρα στον Θεσπρωτό, τον οποίο ουσιαστικά καταδιώκει η ομάδα της Καλαμαριάς.

 

Υπάρχει μια “ανάγνωση” της συνέχειας βάσει της οποίας ο Απόλλων έχει καλό πρόγραμμα, δεδομένου ότι υποδέχεται και την Τρίγλια, ενώ στην “αυλαία” θα αντιμετωπίσει την Κοζάνη που πιθανότατα θα έχει ήδη υποβιβαστεί. Και φυσικά έχει ένα παραπάνω ματς – αυτό με τον Ολυμπιακό Βόλου – στο οποίο ελπίζει σε κάποιο βαθμολογικό όφελος. Βέβαια σημαντικότατο ρόλο θα παίξει, επίσης, πως θα λειτουργήσουν οι δυνατές ομάδες της Κατηγορίας (Καβάλα, Βέροια, Πανσερραϊκός).

 

 

ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ

Με κεφαλαία γράμματα τα εκτός έδρας ματς.

 

Ομάδα

Β

13η

15η

16η

17η

18η

Τρίγλια

15

 -

Πιερικός

ΑΠΟΛΛΩΝ

Κοζάνη

Βέροια

Αλμωπός

14

 -

ΑΠΟΛΛΩΝ

Πανσερραϊκός

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ

Καβάλα

Θεσπρωτος

13

 -

Βέροια

ΟΛ. ΒΟΛΟΥ

Αλμωπός

Πανσερραϊκός

Απόλλων

11

Ολ. Βόλου

Αλμωπός

Τρίγλια

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

ΚΟΖΑΝΗ

Κοζάνη

5

 -

Καβάλα

ΠΙΕΡΙΚΟΣ

ΤΡΙΓΛΙΑ

Απόλλων