Σήμερα συμπληρώνονται 95 χρόνια από την ημέρα που ιδρύθηκε ο Απόλλων Καλαμαριάς. Βαδίζοντας ολοταχώς προς τον ένα αιώνα δυναμικής παρουσίας, ο Απόλλων, αν και δεν διανύει μία από τις καλές περιόδους της ιστορίας του, διαθέτει την παρακαταθήκη του ένδοξου παρελθόντος και συνάμα την άσβεστη φλόγα που διακατέχει πολλούς Καλαμαριώτες. Αυτοί οι δύο άξονες δημιουργούν την προσδοκία, ότι σύντομα το καμάρι του Ποντιακού Ελληνισμού θα βρεθεί ψηλά, ώστε οι ένθερμοι φίλαθλοι του συλλόγου να τον καμαρώνουν και να ομορφαίνει ακόμη περισσότερο τις ζωές τους.

 

 

Γεμάτη συναισθήματα η ανακοίνωση των οργανωμένων φιλάθλων του Club Rossoneri αναφέρει:

Χρόνια πολλά αγάπη μας γλυκιά.

Χρόνια πολλά στην μοναδική ομάδα που μας ομορφαίνει την ζωή.

Χρόνια πολλά στον μοναδικό εκπρόσωπο του ποντιακού Ελληνισμού ανά τον κόσμο.

Χρονια πολλά στην πιο αδικημένη και κυνηγημένη ομάδα της Ελλάδας.

95 χρόνια μαζί σου ,δίπλα σου, στις χαρές και στις λύπες,με χιόνια και με κρύα δεν σε αφήσαμε μόνο ποτέ.

 

 

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΜΓΣΚ Απόλλων:

 

Σαν σήμερα πριν 95 χρόνια ιδρύθηκε ο ΑΠΟΛΛΩΝ, το μεγάλο ιστορικό σωματείο στην προσφυγομάνα Καλαμαριά, ο μοναδικός εκφραστής του Ποντιακού και Προσφυγικού ελληνισμού, εντός και εκτός γηπέδων.

 

Ο Απόλλων Καλαμαριάς ο οποίος ιδρύθηκε από τους πρώτους πρόσφυγες που έφτασαν να εγκατασταθούν στην Καλαμαριά σκοπό είχε να ψυχαγωγεί και να διασκεδάζει τη φτώχεια, τη δυστυχία και τον πόνο της προσφυγιάς!

 

Το έμβλημα του κοκκινόμαυρου Θεού σημαίνει προσφυγιά, σημαίνει ξεριζωμός και ελπίδα για επιστροφή στις χαμένες πατρίδες.

 

Κόκκινο χρώμα για το αίμα χιλιάδων προσφύγων, που σφαγιάστηκαν στον Πόντο και μαύρο χρώμα, ως ένδειξη αιώνιου πένθους για όσους χάθηκαν,τους συγγενείς, τα όνειρα και τις πατρίδες που ξεριζώθηκαν,τα χρώματα του.

 

Σύμβολο αγώνων του ποντιακού ελληνισμού, με κύρια στοιχεία το "ευ αγωνίζεσθαι", το σεβασμό, το φίλαθλο πνεύμα και την πίστη σε αξίες!

 

Αυτός είναι ο ΑΠΟΛΛΩΝ το καμάρι της καρδιάς και της ψυχής μας και του ευχόμαστε χρόνια πολλά με όσα του αξίζουν και με πολλές επιτυχίες!