Μεγαλειώδης η πρωτοβουλία του Ερασιτέχνη Απόλλωνα να δώσει το όνομα του αξέχαστου και μοναδικού Βασίλη Τριανταφυλλίδη στο γήπεδο του συλλόγου. Ό,τι και να αναφέρει κανείς για την προσωπικότητά του και την διαχρονική συμβολή του στο σύλλογο, ωχριά μπροστά στην προσφορά του. Δεν είναι μόνο ότι επί των ημερών του ο Απόλλων έγραψε τις πιο ένδοξες ποδοσφαιρικές σελίδες της ιστορίας του, αλλά περισσότερο το γεγονός ότι καθιερώθηκε στην συνείδηση της φίλαθλης Ελλάδας ως μια ομάδα προσφιλής και οικεία. Κάτι που ο σύλλογος εισπράττει ακόμη και θα το εισπράττει για πολλές δεκαετίες ακόμη. Για το λόγο αυτό η τιμή στο πρόσωπό του επιβάλλεται να δοθεί με κάθε σεβασμό.

 

Η σημερινή κατάσταση του γηπέδου όχι μόνο δεν αποδίδει τιμή, αλλά το αντίθετο. Δεν γνωρίζουμε ολοκληρωμένα τις προθέσεις των ανθρώπων του Ερασιτέχνη, μα θα ήταν “ανέκδοτο” να πάρει το όνομα ενός μεγάλου ανθρώπου, μιας μοναδικής προσωπικότητας του συλλόγου, το σημερινό γήπεδο. Η μνήμη του Χάρρυ Κλυνν δεν αποτελεί μονοπώλιο του Απόλλωνα, αλλά ολόκληρης της χώρας, διότι η δράση του ήταν πολυσχιδής και αγαπητή σε όλο το κόσμο. Γι αυτό θέλει προσοχή...

 

Να μην εκφυλιστεί σε “πυροτέχνημα” η τιμή. Μπορεί σ’ αυτή τη φάση να “παίζει” η είδηση της ονοματοδοσίας παντού, ωστόσο λίγοι – εκτός Καλαμαριάς - γνωρίζουν ότι το γήπεδο βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Επομένως γίνεται άκρως απαραίτητο πρώτα να λάβει το γήπεδο μια αξιοπρεπή μορφή και λειτουργικότητα (μέσω πολλών εργασιών και δαπανών) και μετά να δοθεί το όνομα του μεγάλου Βασίλη Τριανταφυλλίδη.

 

Προφανώς αυτό βρίσκεται και στα πλάνα της ηγεσίας του Ερασιτέχνη. Η σημερινή απόφαση θα έχει νόημα μόνον στην περίπτωση που βελτιωθεί άμεσα το γήπεδο, ώστε σε λίγο καιρό να προχωρήσει με τη δέουσα τιμή η ονοματοδοσία. Που σημαίνει ότι ο χώρος πρέπει να μεταμορφωθεί στους επόμενους μήνες. Οτιδήποτε άλλο θα μεταβάλει τη τιμή της μνήμης του σε καπήλευση .