***Ένα από τα μεγαλύτερα κλισέ στο ποδόσφαιρο είναι “να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά”. Προφανώς και αυτό θα συμβαίνει, όταν εισέρχεσαι να αγωνισθείς με κάποια ομάδα, είναι αδιανόητο να σκέπτεσαι πως αντιμετωπίζεις 3-4 συγχρόνως.

Όμως πολλές φορές τα εν λόγω κλισέ είναι μακριά από την αλήθεια.

IRIS ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝΟΡΓΑΝΩΝ

 

Του Παναγιώτη Κογγιτσίδη

 

***Στην προκειμένη περίπτωση, για τον Απόλλωνα, η αλήθεια είναι μία.

Έχοντας πραγματοποιήσει τραγικό ξεκίνημα στη σεζόν του πρωταθλήματος με τις εντός έδρας ήττες από Χανιά(0-4), Δράμα (0-1) και έχοντας αποκλειστεί -πρόωρα- από τον Ολυμπιακό Βόλου (0-1) για το θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας, αναγκαστικά -έστω και με το καλημέρα του πρωταθλήματος- πρέπει να ρεφάρεις.

Αυτό θα γίνει μ' ένα τρόπο.

Πώς θα συμβεί;

 

***Ένα αήττητο σερί αγώνων, ομολογουμένως θα προσφέρει απλόχερα ψυχολογία, αυτοπεποίθηση αλλά κυρίως τους βαθμούς εκείνους που θα καθαρίσουν τους -6 βαθμούς της ποινής που σου επέβαλλε η ΕΕΑ.

Ο Απόλλων έχει...πακέτο αναμετρήσεων που αν το διαχειριστεί και συγχρόνως το εκμεταλλευτεί σωστά και μεθοδικά θα πάρει τα πάνω του.

 

***Χωρίς να έχει καμιά σημασία, αν αποδώσει καλό ποδόσφαιρο. Η ουσία είναι το ζητούμενο. Την προσεχή Κυριακή παίζεις με τον Απόλλωνα στην Ριζούπολη, υποδέχεσαι τον Πλατανιά και εν συνεχεία ταξιδεύεις στα Ιωάννινα για ματς με τον ΠΑΣ.

Τα δύσκολα, λοιπόν είναι μπροστά.

Κυρίως, τώρα πρέπει να κρατήσει σφιχτά κάποιες διαφορές που έβγαλε στο ματς με τη Δράμα. Λέμε διαφορές που απουσίαζαν παντελώς από την πρεμιέρα με τα Χανιά και συνάμα από το ματς κυπέλλου με τον Βόλο.

 

***Κι αν ο διαιτητής εκ Ξάνθης, Τσοπουλίδης, δεν έπνιγε (σαν κουνέλι) το πέναλτι στο ξεχείλωμα της φανέλας του Πουρτουλίδη με δράστη τον Καψάλη, τώρα ο Απόλλων θα έβλεπε από διαφορετική οπτική γωνία τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Κάποιος εκτίμησε πως δεν πρέπει να νικήσει ο Απόλλων και τον βύθισε στην αβεβαιότητα.

Κάτι άλλο να ειπωθεί για τη διαιτησία του εν λόγω αγώνα δεν υπάρχει λόγος.

Τέλος, για να μην το ψάχνουμε και να μην το “πλατιάζουμε” ιδιαίτερα.

Τι εννοούμε;

 

*** Όσο καλός κι αν είσαι, όσο από τακτικής απόψεως είσαι άψογος υπηρετώντας το πλάνο σου, εκείνο που απαιτείται είναι να έχεις περισσότερο καθαρό μυαλό (σ.σ. Μπρίτο στο 37΄) για να καθαρίσεις με συνοπτικές διαδικασίες, τέτοιου είδους ματς, όπως της Δράμας. Που αναμφισβήτητα θα έρθουν κι άλλα στην πορεία.

 

***Την Κυριακή, για παράδειγμα, στην Ριζούπολη το άγχος θα το έχει η γηπεδούχος ομάδα. Αν δείξεις πως ΕΣΥ είσαι ο ρυθμιστής του αγώνα και τους συμπαρασύρεις στο παιχνίδι σου, τότε μόνο κέρδη θα αποκομίσεις από την επικείμενη συνάντηση.

Το ζητούμενο είναι να μην υπερεκτιμήσεις τον αντίπαλό σου. Εκεί είναι όλο το ζουμί.

Επειδή, ομιλούμε για μια δύσκολη αναμέτρηση που αν παρουσιάσεις έστω ελάχιστη απώλεια αυτοπεποίθησης τότε θα δυσκολέψουν τα δεδομένα.

Τέλος πάντων, το ματς θα το δούμε καλύτερα, κατά τη διάρκεια του. Κυριακή, κοντή γιορτή.