Η οικονομική κατάσταση της κοκκινόμαυρης ΠΑΕ (όπως και των υπολοίπων ΠΑΕ) είναι γνωστή σε όλους τους φίλους και τους εχθρούς (ορατούς και αόρατους) του Απόλλωνα.

Αυτό που δεν ήταν γνωστό έχει να κάνει το πόσο αστεία μπορεί να γίνει μια ομάδα ανθρώπων με σκοπό να πληγώσει τους κοκκινόμαυρους.

 

Του Παναγιώτη Κογγιτσίδη

 

Το μέγεθος της γελοιότητας φάνηκε με το δημόσιο έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Εισφορών που διέρρευσε από τα εσωτερικά γραφεία της ΕΠΟ περί πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας, χωρίς περαιτέρω διευκρινήσεις. Με πολλά ερωτηματικά και κρίσιμες ασάφειες Έτσι γενικώς και αορίστως. Πραγματική βόμβα χωρίς φυτίλι προστάζοντας τους αξιωματούχους της πολιτείας, με τη γνωστή σε όλους μας κραυγή “άρον άρον σταύρωσον αυτόν”.

IRIS ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά της ΠΑΕ, η οποία εξέδωσε τεκμηριωμένη και συγκροτημένη ανακοίνωση τονίζοντας με αδιάσειστα στοιχεία-επιχειρήματα πως η ΠΑΕ είναι καθ’ όλα νόμιμη.

Όσο καλοπροαίρετος κι αν είναι κάποιος, δεν μπορεί να δεχθεί ανθρώπου νους ό,τι πρόκειται για σύμπτωση ή περί εκ παραδρομής ή για γραφειοκρατικό λάθος.

 

Η όλη ανακατωσούρα εξυπηρετούσε συμφέροντα άλλης ΠΑΕ, η οποία έριχνε “άδεια να πιάσει γεμάτα” προκειμένου να επανέλθει στην SL2 από το παράθυρο.

Ποιο είναι λοιπόν το συμπέρασμα;

Μπροστά στο άδικο και την αήθη επίθεση που του εξαπέλυσαν οι γνωστοί-άγνωστοι του παρασκηνίου, ο Απόλλων των χιλίων προβλημάτων δεν έμεινε απαθής και αδιάφορος. Δεν άφησε τίποτε στην τύχη, προκειμένου να μην αιωρείται αμφιβολία καμία για την εγκυρότητα των εγγράφων της ΠΑΕ Απόλλωνα.

Τι πίστεψαν;

 

Ήλπιζαν πως, από το πουθενά θα δημιουργήσουν εσωτερικά προβλήματα στον κοκκινόμαυρο οργανισμό σκορπίζοντας διχόνοια, αντιπαραθέσεις, αμφισβητήσεις και ο κόσμος θα τσιμπήσει πέφτοντας στη φάκα με το τυράκι.

Τελικά, το μόνο που κατάφεραν ήταν να εκτεθούν οι ίδιοι ανεπανόρθωτα και να κλειστούν - για τα καλά - στο λαγούμι τους.

 

Η αλήθεια έλαμψε και επικράτησε το δίκαιο. Η σκευωρία που πήγε να στηθεί σε βάρος του Απόλλωνα κατέπεσε στο κενό.

Και αυτό, διότι η ποδοσφαιρική λογική κυριαρχεί ακόμη και στη σημερινή Ελλάδα.

 

Το μεγαλείο του Απόλλωνα δεν έχει τελειωμό -όπως λέει άλλωστε και το σύνθημα- και η εικόνα του ενωμένου κόσμου στο πλευρό της ομάδας κάνει τους αντιπάλους, τους πολέμιους να φοβούνται, να επιδιώκουν ό,τι μπορούν μήπως χαθεί από προσώπου γης, η ομάδα που εκφράζει το προσφυγικό στοιχείο με κορωνίδα τον Ποντιακό Ελληνισμό.

Θα τους πονέσει, αλλά ο Απόλλων δεν θα διαλυθεί.