Οι αδυναμίες της ΠΑΕ Απόλλωνα για την αντιμετώπιση του οικονομικού προβλήματος είναι γνωστές. Όλοι όσοι ασχολούνται με τα κοινά της ομάδας μοιάζουν να έχουν επίγνωση. Πολλοί φοβούνται μήπως και η εισροή χρημάτων από τα τηλεοπτικά μετατραπεί σε μαρτύριο της σταγόνας. Γι’ αυτό η ΠΑΕ επιβάλλεται να στραφεί σε άλλες πηγές εσόδων υπόγειων διαδρομών. Μην πάει το μυαλό σας στο πονηρό. Ουαί και αλίμονο… αν συμβεί κάτι τέτοιο.

 

 

Του Παναγιώτη Κογγιτσίδη

 

 

Η συμμετοχή στα διαρκείας, όλων όσοι ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με τον Απόλλωνα, είναι τόσο απαραίτητη όσο και η άσκηση πίεσης σε φορείς προκειμένου να συνδράμουν με χορηγίες, διαφημιστικές πινακίδες στην οικονομική ενίσχυση του κοκκινόμαυρου οργανισμού. Κακά τα ψέματα. Ο Απόλλων δεν μπορεί μόνος του να σηκώσει το οικονομικό βάρος. Και δεν πρέπει, σε καμία των περιπτώσεων, να μείνει μόνος. Ο συναγερμός πρέπει να σημάνει προτού γίνει η κατάσταση μη διαχειρίσιμη.

 

Τώρα λοιπόν είναι σειρά του κόσμου και των φορέων της πόλης να αποδείξουν όχι απλά συμμερίζονται απόλυτα την πεποίθηση της ΠΑΕ, αλλά ό,τι θα στηρίξουν έμπρακτα την προσπάθεια της για ένα καθαρό πρωτάθλημα με νόμους και κανόνες που θα σέβονται όλοι.
Πως;

 

Μακριά από την ποδοσφαιρική ρήση “χάνει- νικάει μια ομάδα, κάποιοι βγαίνουν πάντα κερδισμένοι”, ώστε να παύσει επιτέλους να λεηλατείται από τυχάρπαστους παράγοντες που βλέπουν στο ποδόσφαιρο ως τζόγο.

 

Κλείνουμε θέσεις στο γήπεδό μας για τον Απόλλωνα και όχι για τον αντίπαλο. Να λειτουργήσουν τα διαρκείας όχι ως ένα απλό εισιτήριο αλλά ως ιμάντας της κανονικότητας της κοκκινόμαυρης ΠΑΕ.

 

Γεμίζουμε τον περιβάλλοντα αγωνιστικό χώρο από διαφημιστικές πινακίδες (υπάρχει το έξτρα κίνητρο της τηλεοπτικής μετάδοσης), όπως την δεκαετία του ΄80 και επί εφορίας του Αβραάμ Περσίδη, προ 4ετίας.

 

Αυτή τη συνειδητή στάση ΑΓΑΠΗΣ, ΠΙΣΤΗΣ και ΣΤΗΡΙΞΗΣ σε ό,τι πρεσβεύει ο Απόλλων.

Η ευτυχισμένη στήριξη στα ιδεώδη του Απόλλωνα θα μας βοηθήσει να παλέψουμε και μέσα από την ευδαιμονία της πάλης να τροφοδοτήσουμε την ομάδα με δύναμη, να υπερνικήσει τα όριά της και να οριοθετήσει στόχους με μεγαλύτερο βεληνεκές.

 

Ο Απόλλων εδώ και 93 χρόνια αποδεικνύεται πως είναι ο εγγυητής της ομαλότητας. Με κάθε τίμημα με κάθε κόστος.

Και αυτό θαρρώ πως πρέπει πρώτα να εκτιμηθεί και εν συνεχεία να ανταμειφθεί απ’ όλο το φίλαθλο κοινό του κοκκινόμαυρου οργανισμού.