ΟΧΙ, τίποτε άλλο για να μην ξεχνιόμαστε… Το μάθημα του Ηρακλή αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πόσο καταστροφικό θα ήταν το πάθημα για τον Απόλλωνα, αν ακολουθούσε πέρσι τέτοια εποχή το ίδιο μονοπάτι.

Ελέω της αναδιάρθρωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου και σε συνδυασμό με την εισροή χρημάτων από τα τηλεοπτικά, ο Δ. Καλαϊτζίδης έβαλε φρένο στα σενάρια επιστημονικής φαντασίας περί αλλαγής διοικητικού σκηνικού και κατ’ επέκταση του αγωνιστικού σχεδιασμού στην ΠΑΕ Απόλλωνα.

 
Του Παναγιώτη Κογγιτσίδη

 

Ποτέ άλλοτε στην 90χρονη και πλέον ιστορία του συλλόγου δεν υπήρξε ανάλογος διχασμός με μια τόσο τεράστια απόκλιση απόψεων.

Όμως, αυτό που έσωσε την όλη κατάσταση ήταν πως ο Δ. Καλαϊτζίδης έβαλε την ομάδα σε τροχιά αγωνιστικής δράσης κατατροπώνοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα κακόσημα χαλκεία του ψεύδους, τα οποία:

Στην αρχή ομιλούσαν πως θα εκποιηθεί το ΑΦΜ της ΠΑΕ στην Αμαλιάδα. Διαψεύσθηκαν οικτρά.

Εν συνεχεία ισχυρίσθηκαν πως ο Απόλλων δεν θα συμμετάσχει στις αγωνιστικές εκδηλώσεις των θεσμών Κυπέλλου και Πρωταθλήματος, αντίστοιχα. Κάτι τέτοιο δεν υπήρξε.

Όμως το περσινό σήριαλ παραπληροφόρησης δεν έχει τελειωμό. Πάνω στο πανικό τους, αφού δεν τους έβγαινε τίποτε, διέδωσαν πως η ομάδα έχει ζωή μέχρι τα τέλη του πρώτου γύρου (άλλο πάλι και τούτο).

 

Κανένας ηθικός φραγμός και κανένα όριο στους διακινητές ψευδών και ανυπόστατων ειδήσεων.

Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξαν τόσα πολλές ανακρίβειες μαζεμένες. Το χαλκείο ψευδών πληροφοριών από την ομάδα αλήθειας των ανησυχούντων είχε την τιμητική του.

Και όχι τίποτε άλλο, εκεί στην ΠΑΕ έπρεπε κάθε φορά να αποδεικνύουν πως δεν είναι ελέφαντες. Τόσο καλά.

 

Στον αντίποδα της αχαρακτήριστης διολίσθησης στο ψεύδος, ο Απόλλων έπραξε το αυτονόητο.

Πορεύτηκε με αυταπάρνηση, σεμνά, ταπεινά και νοικοκυρεμένα με την ταυτότητα των προπερασμένων αγωνιστικών περιόδων, χωρίς σπατάλες και τυμπανοκρουσίες, σε αντίθεση με τον συμπολίτη Ηρακλή που άλλαξε ουκ ολίγους προπονητές και ποδοσφαιριστές, με αποτέλεσμα η κατάσταση του “γηραιού” να μην είναι τόσο τραγική, αλλά ακόμη χειρότερη.

 

Και για τον Απόλλωνα; Επειδή όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος, τέλος καλό, όλα καλά. Η ομάδα παρέμεινε άνετα στην κατηγορία, ενώ έχασε στις λεπτομέρειες την είσοδο της στα μπαράζ της ανόδου (μικρό το κακό… μπροστά σε αυτά που υπέστη η ομάδα του Ηρακλή).

Και τώρα, που ο Απόλλων γλίτωσε στο παρά πέντε την καταστροφή μπορεί να παρακολουθεί εξ’ αποστάσεως το δράμα που εκτυλίσσεται στον Γηραιό. Και να αισθάνεται ασφάλεια. Τουλάχιστον το παρ’ ολίγον πάθημα ας γίνει μάθημα για το παρόν αλλά και για το μέλλον