Στο απέραντο νεκροταφείο της ιστορίας με τόσους λαούς που απώλεσαν τις σταθερές ορίζουσες της ύπαρξής τους έμειναν μετέωροι και έτσι εύκολα αφομοιώθηκαν από άλλους λαούς.

Γι’ αυτό αξίζει πραγματικά μεγάλη τιμή σε όσους ανθρώπους ή κοινωνικά μορφώματα, όπως ο Απόλλων βοηθούν για να συντηρούνται οι ρίζες της προσφυγιάς (με κορωνίδα το Ποντιακό στοιχείο) και να συμφιλιώνονται με τις μεγάλες αξίες της ιστορικής τους συνείδησης.

 

Του Παναγιώτη Κογγιτσίδη

 

Αλλά αυτό επαρκεί μόνο για να σεβαστούνε, όχι για να αγαπήσουνε τον Απόλλωνα.

Τον αγαπήσανε, τον λατρέψανε, γιατί χιλιάδες Ελλήνων διαπιστώνουν, εδώ και 90 και πλέον χρόνια, ότι αυτή η ομάδα δύναται να προσφέρει πολύ περισσότερα. Είδαν μέσα από την αθλητική διαδρομή του ό,τι αξίζει να τον βοηθήσουν, για να τους βοηθήσει να τον εδραιώσουν οι ίδιοι τα οράματά τους:

Να είναι δημιουργοί και όχι δούλοι των αθλητικών εξελίξεων.

Να έχουν λόγο στα βαρυσήμαντα γεγονότα.

Να είναι η ζωντανή απόδειξη της αγάπης προς την ομάδα.

 

Η ευτυχισμένη στήριξη στα ιδεώδη του Απόλλωνα θα βοηθήσει να παλέψουν, μέσα από την ευδαιμονία της πάλης, να τροφοδοτήσουν την ομάδα με δύναμη να υπερνικήσει τα όρια της και να οριοθετήσει στόχους σε μεγαλύτερο βεληνεκές.

 

Την τελευταία τριετία, κατά καιρούς, η μεγάλη συμβολή με την αξιέπαινη συνεισφορά του Γιώργου Λυσσαρίδη στα της ΠΑΕ Απόλλωνα ίσως αφυπνίσει συνειδήσεις και ενεργοποιήσει από την συντριπτική πλειοψηφία των υγιώς σκεπτόμενων φίλων του κοκκινόμαυρου οργανισμού.

Ο Απόλλων επιβάλλεται και μάλιστα με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος να στελεχωθεί από άξιους και άφθαρτους παράγοντες, οι οποίοι:

Δεν θα κυκλοφορούν στα σκοτεινά υπόγεια της ποδοσφαιρικής συμφεροντοκρατίας.

Δεν θα υπηρετούν με ζήλο και πάθος τον τυχοδιωκτισμό και τον καιροσκοπισμό.

Μακριά, από τον Απόλλωνα τέτοιοι χαρακτήρες.

Δεν είναι αυτή η εικόνα που θέλει να βγάλει προς τα έξω η σημερινή ΠΑΕ.

 

Αξιώνει να διαλέξει το δύσκολο, τον σίγουρο, τον σωστό δρόμο επιχειρώντας να αποτινάξει και να διώξει μακριά της την επικίνδυνη και διαβρωτική μούχλα σεναρίων απίστευτης βρομιάς και αρρωστημένης σκέψης.

Μόνο με παράγοντες ικανούς θα έρθουν τα επιθυμητά απτά αποτελέσματα που θα βάλουν τον Απόλλωνα στις ράγες της κανονικότητας.

Αυτό υπαγορεύουν η λογική, το δίκαιο και το συμφέρον του κοκκινόμαυρου οργανισμού.