Ανέκαθεν ο Απόλλων στην 90χρονη και πλέον ιστορία του πορεύονταν ενάντια σε θεούς και δαίμονες. Σε κάθε του βήμα έπρεπε να αντιμετωπίζει προκλήσεις και εμπόδια που τον βάζουν εσωτερικοί και εξωτερικοί εχθροί. Όσο ο Απόλλων έχει δυναμική, ο εκάστοτε δήμαρχος και οι συν αυτώ γίνονται οι “κολλιτσίδες” του. Όταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση συνειδητοποιεί πως ο σύλλογος είναι μεταξύ “φθοράς και αφθαρσίας” τότε τραβά μια φαρδιά-πλατιά κόκκινη διαχωριστική γραμμή και συνάμα σκληραίνει την πολιτική της στάση.

 

Του Παναγιώτη Κογγιτσίδη

 

Να μην αναφερθούμε στους χώρους (ΤΟΛ, ανοικτό γήπεδο καλαθοσφαιρίσεως, Αριστοτέλης, διένεξη της οδού Χηλής ), όπου ο Απόλλων τους απώλεσε εν μιά νυκτί, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να σφυρίζει αδιάφορα.

 

Απόλλων και Δήμος Καλαμαριάς πρέπει να είναι έννοιες ταυτόσημες. Να μην θεωρούνται αυθύπαρκτες οντότητες, αλλά να συνδέονται αρρήκτως μεταξύ τους, δημιουργώντας μια ενιαία θεσμική αλυσίδα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν επιτυχώς τις δυσκολίες των καιρών.

Η δημοτική αρχή δεν πρέπει απλά να τοποθετείται για το “θεαθήναι” για μείζονα ζητήματα του κοκκινόμαυρου συλλόγου, αλλά να το αποδεικνύει κιόλας. Με έργα και πράξεις. Πόσες φορές οι δηλώσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έγιναν για να γίνουν και με συνοπτικές διαδικασίες στοιβάχθηκαν στο χρονοντούλαπο των δηλώσεων της ιστορίας της;

 

Εδώ προσέξτε. Ο Απόλλων ουδέποτε πήγε κόντρα στην Δημοτική Αρχή. Μακριά από το φίλο Απολλωνιστή οποιαδήποτε προσέγγιση κομματικής ταυτότητας του πρώτου πολίτη της Καλαμαριάς. Γενικά ομιλούμε και τοποθετούμαστε.

Από την 1η του Σεπτέμβρη, η Καλαμαριά θα έχει νέα ταυτότητα στη διοίκηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Θα μας ομολογήσει κάποιος, πως ο νέος Δήμαρχος κος Γιάννης Δαρδαμανέλης είναι προσκείμενος φιλικά προς τον μπασκετικό Άρη.

Και οι προκάτοχοί του που δήλωναν “ο Απόλλων περιέχει δηλητήριον φοβερόν” και πατούσαν σε πολλές βάρκες;

 

Ο φίλος του συλλόγου έπαψε πλέον να τσιμπάει και σε καμία των περιπτώσεων δεν θέλει να ακούσει από τη νέα Τοπική Αρχή ξανά την ίδια κασέτα με τον υπότιτλο “ΑΠΟΛΛΩΝ”.

Θα είναι ανήκουστο να ισχυρισθεί ότι “του Δημάρχου οι αποφάσεις δεν του περνούν στο συμβούλιο” διότι πολιτικές του επιλογές δεν πλειοψηφούν.

Τι σόι, απόλυτος κυρίαρχος στην πόλη της Καλαμαριάς θεωρείται, όταν δεν μπορεί να προασπιστεί τις επιλογές του και να περάσει θέματα προς ψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο;

Εκτός κι αν θέλει να λέγεται απλά και μόνο “ο δήμαρχος με τη σφραγίδα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης”.

 

Ο κος Γιάννης Δαρδαμανέλης έχει μπροστά του ένα πολύ δύσκολο έργο για την πόλη που έχει ταυτίσει το όνομα της και την ιστορία της με τον Απόλλωνα.

Και να μην λησμονεί ο πρώτος πολίτης, πως ο Δήμος χρωστά πάρα πολλά στον Απόλλωνα, διότι η Καλαμαριά δεν έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μήτε για τα πάρκα της, μήδε για την αποκομιδή σκουπιδιών, αλλά εν μέσω των ποδοσφαιρικών (και όχι μόνον) κοκκινόμαυρων επιτυχιών.