Το φετινό καλοκαίρι προβλέπεται πολύ πιο ομαλό για τον Απόλλωνα Πόντου σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Το ζητούμενο είναι τι θα χτιστεί για την επόμενη σεζόν και πόσο αυτό το οικοδόμημα θα είναι ελκυστικό.

 

Εάν χρειάζεστε λογιστικές υπηρεσίες, ή ηλεκτρονικά, στην Αθήνα και στην Αττική μπορείτε να απευθυνθείτε στο Λογιστικό Γραφείο του Γεωργίου Θεοδωρόπουλου και να διευθετήσετε την υπόθεσή σας, άμεσα.
Θεμιστοκλέους 4 Αθήνα, Τηλ: 2103303934 / Πληροφορίες ΕΔΩ.


Όλα δείχνουν πως ετούτο το καλοκαίρι δεν θα υπάρχουν παλινδρομήσεις, ούτε ως προς την δυνατότητα να συγκροτηθεί ομάδα, ούτε ως προς τις τυπικές προϋποθέσεις για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα. Την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε ο Απόλλων πραγματοποίησε μία πορεία άξια θαυμασμού, ωστόσο στο δια ταύτα αυτό δεν φάνηκε να συγκινεί μαζικά τους φιλάθλους.

 

Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο υπάρχουν δύο οπτικές του χώρου. Εκείνη των πρωταγωνιστών που συμμετέχουν στην ομάδα, οι οποίοι λειτουργούν καθαρά κάτω από λογική, υπολογισμούς και συνήθως συμφέρον. Η άλλη πλευρά, εκείνη των φιλάθλων, λειτουργεί κυρίως κάτω από συναίσθημα και από την ανάγκη διεξόδου από την καθημερινότητα. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις ομάδες στην Ελλάδα (τουλάχιστον) και το διακύβευμα είναι να μπορέσει η μία πλευρά να κατανοεί τα δεδομένα της άλλης.

 

Στον Απόλλωνα, δυστυχώς, αυτή η αμφίδρομη σχέση βρίσκεται σε πλήρη αδράνεια. Κι αν δεν συνομολογηθεί αυτό δεν θα προκύψει ξανά ένας Απόλλων με υγεία και προοπτική. Δια στόματος Δημήτρη Καλαϊτζίδη ακούστηκε πώς θα δημιουργηθεί προπονητικό κέντρο και αποτελεί πραγματικά μία ιδιαίτερα εποικοδομητική εξέλιξη. Μόνο που αφορά κυρίως την ΠΑΕ και πολύ λιγότερο τους φίλαθλους της ομάδας: αυτούς που υπάρχουν ήδη και αυτούς που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν.

 

Μεγάλο ζήτημα θεωρείται πού θα αγωνίζεται ο Απόλλων της επόμενης σεζόν. Έχει ειπωθεί πολλές φορές από επίσημα χείλη της ΠΑΕ Απόλλων Πόντου ότι δεν υπάρχει διάθεση να αγωνιστεί στη φυσική έδρα της ομάδας, υπό τις παρούσες συνθήκες. Και ίσως δεν πρέπει να είναι αυτό το σημείο αναφοράς, ούτε η αφορμή για έριδες, διότι η αιτία δεν μπορεί να είναι σίγουρα. Στο κάτω - κάτω ακόμα κι αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά θα μπορούσαν οι υπόλοιπες συνθήκες να οδηγούν τον Απόλλωνα Πόντου σε μία άλλη έδρα εκτός από αυτή της Καλαμαριάς. Εάν, δε, υποθέσουμε πως η ομάδα ανεβαίνει στη μεγάλη Κατηγορία είναι σίγουρο πως αυτή η έδρα δεν καλύπτει τις προϋποθέσεις της λίγκας. Δηλαδή δεν θα αγωνίζονταν η ομάδα στην Καλαμαριά, για καλό λόγο. Άρα ίσως αποπροσανατολίζει η κουβέντα για το γήπεδο αυτή τη στιγμή. Ευνοεί μόνο τα συμφέροντα του Ερασιτέχνη Απόλλωνα, που θέλει ένα γερό διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια του, έχοντας χάσει και αυτός το έρεισμα προς τον φίλαθλο κόσμο.

 

 

Κάνοντας μία πρόβλεψη για την σεζόν που θα έρθει ο Απόλλων Πόντου θα έχει πού να προπονηθεί, θα έχει πού να αγωνιστεί και θα έχει πιο αξιόλογους ποδοσφαιριστές, σύμφωνα πάντα με όσα δήλωσε ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης. Αλλά εάν δεν αλλάξει κάτι δεν θα έχει τον κόσμο του. Τον φίλαθλο κόσμο της Καλαμαριάς. Και δεν θα μπορέσει να βρει πουθενά αλλού φιλάθλους μόνο και μόνο επειδή μπήκε το όνομα Πόντος στην επωνυμία της ΠΑΕ. Φυσικά θα ήταν ευχής έργο να μπορέσει αυτός ο σύλλογος να διεισδύσει στις φίλαθλες καρδιές κι άλλων Ποντίων. Μα τίποτα δεν δείχνει ότι μπορεί να το κάνει.

 

Για να καταλήγει κάπου όλη αυτή η θεωρητική προσέγγιση οφείλουμε να “βλέπουμε” για την προσεχή σεζόν έναν Απόλλωνα χωρίς φιλάθλους δίπλα του. Κάτι πού για ορισμένους θεωρείται πολύ κακό, ενώ για άλλους αδιάφορο. Για τους πρώτους πέρα από τα προπονητήρια, από το ρόστερ και τα αποτελέσματα θα ήταν σημαντικό αυτό το καλοκαίρι να επέλθει μία νέα οικειοθελής και αυθόρμητη προσέγγιση φιλάθλων και ΠΑΕ. Σε μια επετειακή χρονιά για τον Ποντιακό και Προσφυγικό Ελληνισμό θα είναι ανεύθυνο – κοινωνικά και ποδοσφαιρικά – να μην γίνουν κινήσεις καλής θέλησης...