Έξι ματς που μπορούν να “κλειδώσουν” την παραμονή

 

Στα τρία τελευταία ματς με Καβάλα, Αλμωπό και Νίκη Βόλου (φωτο) ο Απόλλων πήρε μόλις έναν βαθμό, συγκομιδή που δεν λέγεται σε καμία περίπτωση ικανοποιητική. Αν δει κανείς την συνέχεια του πρωταθλήματος, μέχρι και την ολοκλήρωση του, η ομάδα της Καλαμαριάς πρόκειται να υποδεχθεί στην έδρα της όλες τις ομάδες που παλεύουν για την παραμονή, γεγονός που σημαίνει ότι με νίκες εξασφαλίζεται πως και του χρόνου θα αγωνίζεται στην Super League 2.

 

Για την ακρίβεια ο Απόλλωνας θα αντιμετωπίσει στην έδρα του τον Ολυμπιακό Βόλου, τα Τρίκαλα, τον Απόλλωνα Λάρισας, τον Πανσερραϊκό και τον Πιερικό. Σε αυτές τις ομάδες ίσως θα πρέπει να προστεθεί και ο Θεσπρωτός την τελευταία Αγωνιστική, όπου πιθανόν να παρουσιαστεί πιο χαλαρός και φυσικά χωρίς κάποιο στόχο στο πρωτάθλημα. Όχι πως τα ματς αυτά είναι εύκολα και δεδομένα για την ομάδα του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, είναι όμως από εκείνα που έχει τον πρώτο λόγο.

 

 

Βέβαια το γήπεδο του Μακεδονικού δεν αποτελεί για τον Απόλλωνα ισχυρή έδρα, ωστόσο είναι πολύ καλύτερα από το να αγωνίζονταν στην έδρα των αντιπάλων του. Θεωρητικά αυτό, διότι έως τώρα δεν έχει κάνει νίκες στην έδρα του. Πήρε όμως πόντους με ανώτερους αντιπάλους. Οι γνώστες της Κατηγορίας υπολογίζουν ότι η παραμονή θα εξασφαλιστεί λίγο πάνω από τους 30 βαθμούς και κάτω από τους 35 βαθμούς. Βγάζοντας... χαρτί και μολύβι βλέπουμε πώς η ομάδα της Καλαμαριάς χρειάζεται ακόμα 18 βαθμούς για να φτάσει τους 35 οι οποίοι ίσως να αποδειχθούν και υπεραρκετοί για την παραμονή.

 

Τα έξι αυτά παιχνίδια στην έδρα του μπορούν να δώσουν στον Απόλλωνα τους 18 βαθμούς για να νιώθει σίγουρος στην Κατηγορία. Στον αντίποδα είναι πολύ δύσκολο για μία ομάδα - ακόμα κι αν πρόκειται για ισχυρή ομάδα - να φτάσει στο απόλυτο. Αλλά ακόμα και τα πέντε ματς από αυτά να κερδίσει είναι πιθανό να αποδειχθούν αρκετά.

 

Κάνοντας αυτούς τους λογαριασμούς στο χαρτί - και όχι στο γήπεδο όπου κρίνονται τα πάντα - μπορούν να συνυπολογιστούν πιθανότητες για βαθμό, ή βαθμούς σε κάποια άλλα ματς. Περισσότερο ίσως στο εντός έδρας με την Καρδίτσα και γιατί όχι με τον ΠΑΟΚ στην κοινή έδρα των δύο ομάδων, ή εκτός έδρας με τον Ηρακλή. Ακόμη και μία απογοητευμένη Ξάνθη την προτελευταία Αγωνιστική στην έδρα της θα μπορούσε να δώσει το δικαίωμα για βαθμό στον Απόλλωνα.

 

Ασφαλώς είναι ακόμα πολύ νωρίς για ενδελεχείς υπολογισμούς, εν τούτοις και μόνο τα πέντε συν ένα εντός έδρας ματς των “κοκκινόμαυρων” με αντιπάλους ίδιας ή χαμηλότερης δυναμικής φέρνουν μία αισιόδοξη εκτίμηση για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

 

 

Τα ματς που απομένουν

 

21η Αγωνιστική / Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

ΑΠΟΛΛΩΝ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ

πιθανότατα δεν θα διεξαχθεί λόγω Covid – 19 στους φιλοξενούμενους

 

22η Αγωνιστική / Κυριακή 6 Μαρτίου2022

ΠΑΟΚ Β΄ - ΑΠΟΛΛΩΝ

 

23η Αγωνιστική / Τετάρτη 9 Μαρτίου2022

ΑΠΟΛΛΩΝ – Α.Ο. ΤΡΙΚΑΛΑ

 

24η Αγωνιστική / Κυριακή 13 Μαρτίου2022

Α.Ε.Λ. - ΑΠΟΛΛΩΝ

 

 

14η Αγωνιστική/ Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 (πιθανή ημερομηνία)

ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ εξ αναβολής

 

 

25η Αγωνιστική / Κυριακή 20 Μαρτίου2022

ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

 

26η Αγωνιστική / Κυριακή 27 Μαρτίου2022

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β΄ - ΑΠΟΛΛΩΝ

 

27η Αγωνιστική / Τετάρτη 30 Μαρτίου2022

ΑΠΟΛΛΩΝ - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

 

28η Αγωνιστική / Κυριακή 3 Απριλίου2022

Π.Ο.Τ. ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ

 

29η Αγωνιστική / Τετάρτη 6 Απριλίου2022

ΑΠΟΛΛΩΝ - Ν.Π.Σ. ΒΕΡΟΙΑ

 

30η Αγωνιστική / Κυριακή 10 Απριλίου2022

ΑΠΟΛΛΩΝ: ΡΕΠΟ

 

31η Αγωνιστική / Τετάρτη 13 Απριλίου2022

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ

 

32η Αγωνιστική / Κυριακή 17 Απριλίου2022

ΑΠΟΛΛΩΝ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ

 

33η Αγωνιστική / Τετάρτη 27 Απριλίου2022

Α.Ο. ΞΑΝΘΗ - ΑΠΟΛΛΩΝ

 

34η Αγωνιστική / Κυριακή 1 Μαΐου 2022

ΑΠΟΛΛΩΝ – ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ