ΕΦΤΑΣΕ ΣΤ’ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ μια είδηση περί του κόστους παραγωγής, που υπολογίζει η ΕΡΤ, για να καλύψει αγώνες της Super league2, βάσει του τηλεοπτικού συμβολαίου που θα προκύψει. Δυσκολεύομαι να πιστέψω το νούμερο. Εκτός κι αν την παραγωγή αναλάβει ο απαιτητικός και πολύς James Francis Cameron, με στόχο να προσφέρει στο φιλοθεάμον κοινό ένα νέο “Τιτανικό”, που ως χώρα δεν βλέπω να τον γλυτώνουμε, με την έννοια του ναυαγίου. Αφιερώνω την είδηση σε όσους υποκριτικά κόπτονται για τα χρήματα του ελληνικού λαού, που η ΕΡΤ θα σκορπήσει στον αθλητισμό.

IRIS ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝΟΡΓΑΝΩΝ

ΝΑ ΣΑΣ ΒΑΛΩ ΣΤΟ ΝΟΗΜΑ, να μην με διαβάζεται στο κουτουρού. Η πληροφορία μου λέει πως η ΕΡΤ κοστολογεί τα έξοδα παραγωγής της κάλυψης κάθε αγώνα κάπου στα οκτώ χιλιάρικα!!! Δεν ξέρω πως θα λέγονταν αυτό σε μια άλλη πολιτισμένη χώρα, αλλά στην Ελλάδα δεν μπορώ να γράψω τον χαρακτηρισμό που σκέφτομαι. Θα βρεθώ κατηγορούμενος. Να το κάνουμε πιο ψιλά. Η κρατική τηλεόραση υπολογίζει πως θα καλύπτει τρία ματς σε κάθε Αγωνιστική, το ένα μονοκάμερο που σημαίνει ακόμη πιο λιτή δουλειά. Σε όλη τη σεζόν σκοπεύει να καλύψει κάπου τριάντα ματς, δηλαδή, και κοστολογεί ότι τα έξοδα της τηλεοπτικής υπερπαραγωγής θα φτάσουν περίπου επτακόσια χιλιάρικα, τα οποία και αφαιρεί από τις ομάδες.

 

ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ

ΤΟ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ ΤΗΣ ΕΡΤ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

 

ΕΠΤΑΚΟΣΙΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ!!! Είδηση που αν φτάσει στο Hollywood θα νιώσουν ψιλικατζήδες κάτι Anthony Hopkins, Robert De Niro και οι λοιποί. Μάλιστα το “τυράκι” για να δικαιολογηθεί το (υπέρ )Χολιγουντιανό κόστος, είναι η (τάχαμου – τάχαμου) εικόνα Hi definition. Και βοσκοί να ήταν όλοι οι Έλληνες στο όρος Αραράτ, δύσκολα θα το έτρωγαν. Μιλάμε για μια ΕΡΤ που ήδη πληρώνει προσωπικό, το οποίο όπως λέγαμε είναι πολυπληθές και, όπως ξέρετε, αυτό το πράγμα δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στο κόσμο.

 

ΜΕ ΑΠΛΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ, άντε να γίνω άπλας και να δικαιολογήσω κάποιες υπερωρίες Σαββατοκύριακου σε εργαζόμενους που δεν δουλεύουν όλη την υπόλοιπη εβδομάδα. Για να γίνει ακόμη πιο σαφές το μέγεθος, δηλαδή τα οκτώ χιλιάρικα ανά αγώνα, σας λέω - και ρωτήστε αν θέλετε- πως εάν μια ομάδα θελήσει να μεταδώσει μονοκάμερο ένα ματς από το internet δεν θα χρειαστεί πάνω από 900 ευρώ, με όλα τα σέα και τα μέα. Με τέσσερις κάμερες, φτάνει με το ζόρι 1050 ευρώ. Με χρονόμετρα στην οθόνη, με replay, με γραφικά, με κόστος γρήγορου internet (αντί για ΟΤΕ στην συμβατική απ’ ευθείας μετάδοση), τηλεοπτική κάλυψη αγώνα με τα όλα της, πληρώνοντας την εταιρία παραγωγής και τα μεροκάματα των τεχνικών και του speaker, προσωπικό που η ΕΡΤ το έχει μόνιμα. Με τέσσερις κάμερες, φτάνει με το ζόρι 1100 ευρώ.

 

ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΕΡΤ και θα της κοστίζει οκτώ φορές πιο πάνω;;; Και μάλιστα με μόνιμο προσωπικό, που ούτως ή άλλως (χρυσο)πληρώνεται από τον πολίτη. Μοναδικό της επιχείρημα θα ήταν να σπικάρει τους αγώνες ο μέγας Γιώργος Λυκουρόπουλος, ο παρουσιαστής της Αθλητικής Κυριακής, που αποτελεί ογκόλιθο της δημοσιογραφίας κι εθνικό κεφάλαιο πιο εμπορικό κι απ’ τον Ζουράρη. Αλλά δεν μπορεί ένας άνθρωπος να βρίσκεται ταυτόχρονα σε τρία γήπεδα. Αν, όμως, καταφέρουν κάτι τέτοιο ας πάει και είκοσι φορές πάνω το κουστούμι. Μόνο μεταφυσικά, πάντως, δικαιολογούνται τα 700 χιλιάρικα.