Το σήριαλ ΕΡΤ, κυβέρνησης και Super League 2 βρίσκεται σε εξέλιξη και προσφέρεται για πολύ γέλιο, διότι πάει σύννεφο η κωλοτούμπα και το φθηνό παζάρι, που όμοιο η οδός Αθηνάς δεν το έχει ζήσει ποτέ στην ιστορία της. Από τη μία οι νέγροι με το προϊόν και από την άλλη οι χαβαλέδες που δεν το θέλουν, αλλά κάνουν παζάρια για περνά η ώρα τους. Αλλά οι νέγροι επιμένουν, χαζογελώντας. Χίλιες φορές να ζητιάνευαν σαν κανονικοί γελωτοποιοί.

 

Πριν λίγες μέρες η Super League 2 αποφάνθηκε πως ξεκινά με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει συμφωνία για περικοπή 20% στα 850 χιλιάρικα που είχαν συμφωνηθεί, αλλιώς χωρίς άλλη συζήτηση το πρωτάθλημα θα διακοπεί επ’ αόριστον. Όποιος το πίστεψε καλά να πάθει.

IRIS ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝΟΡΓΑΝΩΝ

Πιστή στην ασυνέπειά της η ηγεσία της διοργανώτριας, έχοντας στα χέρια της πρόταση για μείωση πάνω από 50%, καλεί σε συμβούλιο τις ομάδες. Το μόνο καλό της υπόθεσης αυτής είναι ότι με τόσα γυρίσματα δεν πρόκειται να καεί το μπιφτέκι. Και με τέτοιες κυβιστήσεις δεν υπάρχει μέλλον. Διότι με το δίκιο τους υφυπουργός και κυβέρνηση θα πρέπει να χτυπιούνται απ’ τα γέλια και να αισθάνονται σωτήρες του ποδοσφαίρου, που δεν θα δώσουν χρήματα σε γελωτοποιούς.

 

 

Η ΕΡΤ ΠΡΟΤΙΜΑ

ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΥΣ, ΧΑΖΟΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΚΑΙ ΧΑΖΟΤΑΙΝΙΕΣ

ΚΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

 

Η κυβέρνηση, επίσης, προκαλεί γέλια σε όσους σκεπτόμενους έχουν απομείνει σ’ αυτή τη χώρα. Μόλις χθες ο βουλευτής Θάνος Πλεύρης της ΝΔ έλεγε σε πάνελ εκπομπής, ότι η ΕΡΤ έκανε τους λογαριασμούς της και από το ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να εισπράξει πάνω από ενάμιση εκατομμύριο τη σεζόν. Αλλά δεν είχε να πει κανένα ποσό που εισπράττει από το υπόλοιπο πρόγραμμά της, το οποίο επίσης πληρώνουν οι πολίτες. Δεν είχε να πει διότι δεν υπάρχει. Διότι, όπως φαίνεται, η κυβέρνησή του θεωρεί θεμιτό να πληρώνει ο πολίτης τις κουλτουροζετέμ και ξεπεσμένες εκπομπές, και πολύ περισσότερο τους χιλιάδες τεμπελχανάδες της ΕΡΤ, παρά να προσπαθήσει να αναβαθμίσει το ποδόσφαιρο.

 

Έχει και άλλοθι, όμως. Το είπαμε. Καλύτερο άλλοθι από αυτούς που εκπροσωπούν το ποδόσφαιρο, που λένε και ξελένε, δεν υπάρχει. Αν βγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ή ο υφυπουργός και δηλώσουν ότι θα είναι πεταμένα λεφτά, λόγω της ταυτότητας των ανθρώπων που τα διεκδικούν, χίλια μπράβο. Αλλά δεν το λένε.

 

Να σας πω τι περιμένω να γίνει στο συμβούλιο της Λίγκας, αύριο Τετάρτη. Οι έξι ομάδες που είπαν “ναι” στην έναρξη πιθανότατα θα το ξαναπούν, όπως και ο Λεουτσάκος με την ΕΠΟ και να δούμε τι θα κάνουν οι έξι που είπαν “όχι”. Και για να βάζουμε τα πράγματα στην θέση τους, κανονικά δεν πρέπει να ξαναγίνει ψηφοφορία. Έγινε πριν μια εβδομάδα, Περιμένω ότι θα γίνει, όμως, για να μην αρπάξει το μπιφτέκι που λέγαμε.

 

Για να γίνει πρωτάθλημα της προκοπής πρέπει η ΕΡΤ να δώσει τουλάχιστον 600 χιλιάδες στην κάθε ομάδα. Σε άλλη περίπτωση πολλές ομάδες θα μείνουν από λάστιχο πολύ γρήγορα και όσες ξέρουν το δρόμο θα “ζωγραφίζουν” απροκάλυπτα, πλέον. Θα πέσει πολύ αγγλικό σκορ και θα γίνονται οι ανατροπές της αρκούδας. Η μόνη έντιμη οδός είναι να πουν οι έξι ομάδες “παίξτε χωρίς εμάς”. Κι αν έχουν τα κάκαλα - που εκ των κυβιστήσεων φαίνεται πως δεν τα έχουν – ας γίνει πρωτάθλημα με τις υπόλοιπες έξι ομάδες.