ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. Ποιος τραβιέται στη Δράμα; Ειδικά όταν ξέρεις ότι ο Απόλλωνας πάει χωρίς τους μισούς βασικούς. Και δεν είναι ότι ο Απολλωνιστής δεν εμπιστεύεται τα υπόλοιπα παιδιά. Ψυχολογικό είναι το θέμα. Διότι αν πήγαινε πλήρης η ομάδα κι έχανε είχες να τα βάλεις με κάποιους. Αν χάσει τώρα δεν μπορείς να τα βάλεις με το Λουφάκη. Με τον εαυτό σου τα βάζεις, που είσαι αθεράπευτος.

Του Γιώργου Παπαϊωάννου

 

ΕΔΩ ΚΑΙ Η ΠΑΓΙΔΑ. Να νικήσει, δηλαδή, ο Απόλλωνας μέσα στην Δράμα, που δεν την έχει ξανακερδίσει από εποχής Πόποβιτς κι εσύ να μην βρίσκεις Δοξαίο να του κάνεις καζούρα. Που αν χάσει η Δόξα και οι άλλοι το πάνε το γράμμα, βλέπω πάλι το Μπύρο να τη βγάζει καλοκαιριάτικα στα πλατύσκαλα του Βασιλειάδη και του Γραμμένου. Τέτοια ζημιά θα είναι το 2πλο για τον Δραμινό.

 

ΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ο Απόλλων, κανένα κακό. Το “Βατερλό” το γλίτωσε την Κυριακή. Μην κοροϊδευόμαστε. Αν έχανε απ'  τον Καραϊσκάκη, με τις αποδόσεις που έδιναν οι στοιχηματικές, καμπάνες θα χτυπούσαν. Και ξέρουμε ποιοι θα κράταγαν τα σχοινιά, γιατί με μηχανισμό το αποκλείω να τις χτυπούσαν. Δεν το ευχαριστιέσαι ηλεκτροκίνητα. Άλλο ηλεκτρονικά. Και δεν θα τα έσβηναν αυτή τη φορά. Εκεί θα ήταν, στο χρονολόγιο μέχρι να πληρωθεί η ΔΕΗ του ανατολίτη.

 

ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΥΠΟΠΤΟΣ

ΓΙΑ ΕΜΠΡΗΣΜΟ

ΣΤΗ NOTRE DAME

 

ΟΙ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ πριν το αγώνα με παίδεψαν. Δεν με κάλυψε η πιθανότητα του Καλαϊτζίδη να προέκυψαν μόνο από φήμες. Μαθαίνω την Παρασκευή ήταν πιο νορμάλ και το ξεκατίνιασμα έγινε Σάββατο. Σε περίπτωση, δηλαδή, που έδιναν τέτοιες αποδόσεις μόνο από φήμες, αυτές οι φήμες πρέπει να έσκασαν μύτη Παρασκευή βράδυ. Δεν πείθομαι.

 

ΛΕΦΤΑ ΠΑΙΧΘΗΚΑΝ. Και κάθεσαι και σκέφτεσαι ποιοι μπαγλαμάδες το έκαναν. Η πρώτη μου σκέψη, η soft, είναι πως κάποιοι παραμυθατζήδες στην Άρτα έβγαλαν βρόμα ότι το καθάρισε το ματς ο πρόεδρος. Και δεν θα ήταν η πρώτη φορά, το ξέρω, πιστέψτε με. Παίζει πολύ στους καφενέδες της Άρτας να εμφανίζονται παπαγάλοι, που λένε πως έχουν άκρες στην ομάδα αλλά στην πραγματικότητα να μην μπορούν να βρουν ούτε πρόσκληση για τον αγώνα με τον Αιγινιακό. Δεν έχει γερά στεγανά ο Καραϊσκάκης σε θέματα εχεμύθειας, πράγμα που κάποιοι εκμεταλλεύονται.. Και μην αναρωτηθείτε πως τους πίστεψαν τόσοι πολλοί. Ξέρετε πόσους ψήφους πήρε η Γεροβασίλη;;;

 

ΤΟ ΑΝΩΔΥΝΟ ενδεχόμενο θα ήταν αυτό. Γιατί υπάρχει και το πιο σοβαρό. Το πρόστυχο. Κάποιος λεφτάς, με κανονικό χρήμα στη τσέπη κι όχι στο στόμα, να έριξε τα ευρό στο 2πλο με την ελπίδα να του κάτσει και να λερώσει ονόματα. Ξέρουμε τουλάχιστον δύο τέτοιους. Τα σίγουρα είναι επίσης δύο σε τέτοια περίπτωση. Το ένα πως δεν υπολόγισε τη καθαρή νίκη. Το άλλο πως θα το ξανακάνει εν ευθέτω χρόνω.

 

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ούτε που θέλω να σκέφτομαι το ενδεχόμενο να έχανε ο Απόλλων. Ακόμη και ο Ιμάμογλου, φευ, θα γύριζε πίσω την φανέλα. Άσχετα που δεν την πήρε ακόμη. Αλήθεια... αυτός πριν τρία χρόνια δεν είχε έρθει στην Ελλάδα;;; Τώρα το θυμήθηκαν πως τότε είχε ζητήσει φανέλα;;; Ας γυρίσουμε, όμως, στα δικά μας τα παιδιά για να τσεκάρουμε μαζί τι θα τους συνέβαινε εάν ο Καραϊσκάκης κέρδιζε. Ο Αβραάμ ο Περσίδης δεν ξέρω αν θα άρμεγε λαγούς στις εκλογές, αλλά θα κούρευε χελώνες σίγουρα. Κεφάλι, πάντως, δύσκολα θα του ξανακάθονταν. Ο Γιάννης ο Τσιλιφίδης από rossoneri θα εξοστρακίζονταν ως νέος Θεμιστοκλής, όχι στο Άργος αλλά, στη Δράμα, έτσι για να τον βασανίζουν νυχθημερόν. Ο, δε, Καλαϊτζίδης θα ήταν πλέον βασικός ύποπτος μέχρι για εμπρησμό στην Παναγία των Παρισίων