Μπήκαμε στα play-off μπαίνουμε και στα play-out και το πακέτο είναι ξενέρωμα. Ελάχιστο σασπένς θα μπορούσε να έχει η μάχη της παραμονής, αλλά και πάλι δεν οδηγεί πουθενά διότι οι ομάδες που θα παλέψουν έχουν απήχηση μόνο σε 2-3 πούλμαν φίλαθλων. Πόσοι να πανηγυρίσουν την παραμονή και πόσοι να πέσουν τάβλα για τον υποβιβασμό;; Και πόσοι να ασχοληθούν σοβαρά με τρία πούλμαν νοματαίους;;

 

Του Γιώργου Παπαϊωάννου

 

Άντε και πέφτει η Λαμία τι μπορεί να γίνει δηλαδή;; Θα πετρώσουν οι κουραμπιέδες στην Αλαμάνα;; Ή μήπως θα βλαστήσουν τα Καμμένα Βούρλα;; Πόσους μπορεί να ενδιαφέρει αν η Λαμία θα παίζει στην Α΄ Εθνική, ή στη Β΄ Εθνική; Και να σωθεί η Λαμία (σας το εγγυώμαι πως) η φοράδα στο αλώνι θα συνεχίσει κανονικά τη γνωστή ανακούφισή της. Στα play-off, απ’ την άλλη, και στη μία θέση που παίζεται για την Ευρώπη - μία είναι και όχι παραπάνω - θα μπορούσε να υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον, μόνο και μόνο επειδή αυτές οι ομάδες τον κοσμάκη τους τον κρατάνε ακόμη. Αλλά τελικά δεν βλέπω ούτε εκεί να έχει ενδιαφέρον, επειδή οι θέσεις μοιάζουν καπαρωμένες.

 

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ είναι οι τρεις σίγουροι και υποτίθεται παλεύουν Άρης και Παναθηναϊκός για την 4η θέση. Ουσιαστικά θέλω να εστιάσουμε στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, γιατί με το δικό μου το μυαλό έχει χαθεί εκείνο το όραμα που υπήρχε για έξοδο στα σαλόνια της ΟΥΕΦΑ. Το κακό είναι ότι τα πράγματα έτσι θα πηγαίνουν συνεχώς για τα επόμενα χρόνια. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είναι υπερδυνάμεις, οπότε σίγουρα θα βγαίνουν Ευρώπη, η ΑΕΚ με σένιο γήπεδο αποκλείεται να μείνει εκτός νυμφώνος και θα έχουμε Άρη και Παναθηναϊκό να παλεύουν για την άλλη θέση. Κοντολογίς για να βάλει στόχο την Ευρώπη κάποια άλλη ομάδα, και δη της επαρχίας, θα πρέπει να είναι πεθαμένοι και ο Άρης και ο Παναθηναϊκός.

 

 

ΟΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ή ΑΠΟ ΠΕΣΙΜΟ ΘΑ ΠΑΝΕ

Ή ΑΠΟ ΚΟΝΦΕΡΕΝΣ ΛΙΓΚ

 

 

Πράγμα απίθανο. Απίθανο διότι όσο ο Άρης έχει τον Καρυπίδη θα έχει και ψωμιά. Πρόεδρος που ξέρει να πουλάει το brand name. Άσε που σκύλος που γυρνάει δεν θα πεινάσει ποτέ. Ο δε Παναθηναϊκός αρκετά χρόνια είναι ψόφιος και λογικά θα ζωντανέψει πολύ γρήγορα από τώρα που μιλάμε. Και ψόφιος να είναι στην πραγματικότητα, επειδή πρόκειται για μεγάλη ομάδα και υπάρχουν παράμετροι στην πολιτική, το πολύ-πολύ να τον παρουσιάζουν για ζωντανό χωρίς να είναι. Όπως με τους ηγέτες σε κάποια καθεστώτα. Πράγματα που έχουμε δει, δηλαδή. Και κάπου εδώ θα βυθίζεται ακόμα περισσότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

 

Έτσι όπως το έκαναν, που στην ουσία κλείδωσαν οι θέσεις της Super League 1, δεν θα υπάρχουν ομάδες καψωμένες τα επόμενα χρόνια, πού και μόνο η παραμονή τους να δημιουργεί ένα σασπένς. Να καούν οι Σέρρες που έμεινε η ομάδα. Από την ώρα που παίζουν συνέχεια οι ίδιες ομάδες και μάλλον ίδιες ανεβοκατεβαίνουν το ενδιαφέρον πάει περίπατο. Άρα να ξεκινήσει ο ΟΦΗ την επόμενη σεζόν με ποια προοπτική;; Να μείνει Κατηγορία για πλάκα;; Το έκανε φέτος αυτό, το έχει κάνει και στο παρελθόν. Να μείνει Κατηγορία με αγώνες ζωής ή θανάτου στο τέλος;;; Εδώ και αν μιλάμε για ξενέρωμα.

 

Ακόμα και να δούμε τα πράγματα αισιόδοξα πάλι θα σκαλώσουμε. Σενάριο αισιόδοξο: ο Παναιτωλικός καταφέρνει να βάλει από κάτω και τον Παναθηναϊκό και τον Άρη. Όμορφο ακούγεται. Κάπως έτσι παίρνει και εισιτήριο για την Ευρώπη.

 

Σαν να παίζεις σε τηλεπαιχνίδι, να απαντήσεις στου κόσμου τις ερωτήσεις και τελικά να κερδίσεις τριήμερο ταξίδι στην Αταλάντη, σε τρίστερο και χωρίς πρωινό. Με συγχωρείτε αλλά κάπως έτσι θα είναι. Και θα είναι κάπως έτσι, διότι οι αντίπαλοι πλέον στην Ευρώπη - εκτός του ότι σκάνε μύτη λίγο μετά το Πάσχα με τους προκριματικούς γύρους- είναι και ομάδες χωρίς κανένα κύρος. Σε βαθμό που να λες καλύτερα να κλείσω φιλικό με την Παναχαϊκή, ή την Δόξα Δράμας της Β΄ Εθνικής, παρά να παίζω τάχα στην Ευρώπη με τα κλεφτοκοτάδικα του παλιού ανατολικού μπλοκ, ή τις φλωρέτες των άμπαλων κρατών της Δυτικής Ευρώπης.

 

Για αυτό όταν ακούω κάτι ΟΦΗ, κάτι ΠΑΣ Γιάννινα, τον Παναιτωλικό και όποιον τέλος πάντων την έχει βγάλει ζάχαρη αυτή τη σεζόν, να μιλάει για βάσεις για το μέλλον, ψάχνω να βρω τι πρόκειται να χτιστεί πάνω σε αυτές τις βάσεις. Το πολύ - πολύ να φυτέψεις μπρόκολα στην ταράτσα της μεζονέτας.

Εάν χρειάζεστε λογιστικές υπηρεσίες, ή ηλεκτρονικά, στην Αθήνα και στην Αττική μπορείτε να απευθυνθείτε στο Λογιστικό Γραφείο του Γεωργίου Θεοδωρόπουλου και να διευθετήσετε την υπόθεσή σας, άμεσα.
Θεμιστοκλέους 4 Αθήνα, Τηλ: 2103303934 / Πληροφορίες ΕΔΩ.