Στις 4 Σεπτεμβρίου 1988 ο Αχιλλέας Τριανδρίας έδινε τον καθοριστικό αγώνα μπαράζ για την παραμονή στην Δ΄ Εθνική, με αντίπαλο τον Α.Ο.Κ. Φαλήρου (της Αθήνας), στο ξερό (τότε) Στάδιο Αλμυρού. Με το σκορ 2-1 υπέρ του πολύ ανώτερου  Αχιλλέα ο εχθρικός Πειραιώτης διαιτητής  έφτασε χωρίς λόγο τον αγώνα μέχρι το 97ο λεπτό (καθυστερήσεις εξωφρενικές για την εποχή) και τότε καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Φαλήρου. Ποινή που δόθηκε για φάουλ του Φαρμάκη, το οποίο έγινε 5-7 μέτρα έξω από την αριστερή πλάγια γραμμή της περιοχής, κοντά στο κόρνερ.

IRIS ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝΟΡΓΑΝΩΝ

Οι εξαγριωμένοι παίκτες της Τριανδρίας άφησαν να εκτελεστεί το πέναλτι, μήπως και δεν μπει, αλλά τελικά έγινε το 2-2 που έδινε την παραμονή στο Φάληρο. Ο διαιτητής δεν πρόλαβε να φύγει... Οι παίκτες του Αχιλλέα τον έκαναν τουλούμι στο ξύλο! Το ίδιο και τους επόπτες, που  υπήρξαν επίσης  εχθρικοί σε όλο το ματς. Συνέπεια ήταν να τιμωρηθούν -αδιακρίτως και στα τυφλά - με πολλές Αγωνιστικές οι ποδοσφαιριστές του Αχιλλέα κι αυτό τον εμπόδισε να διεκδικήσει ξανά την άνοδο από την Α΄ΕΠΣΜ, την σεζόν 1988-1989. Ο Δημήτρης Τόμης και ο Γιάννης Γούσιος είχαν τιμωρηθεί με 30 περίπου Αγωνιστικές και οι υπόλοιποι της 16αδας από τρεις έως 20 Αγωνιστικές!!!

Τι σχέση έχει αυτή η ιστορία με το γεγονός ότι ο Απόλλων Πόντου θα παίξει για το Κύπελλο σ’ αυτή την έδρα;;; Προπονητής του Αχιλλέα τότε ήταν ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, στην πρώτη του σεζόν ως τεχνικός ομάδας Ανδρών. Και 31 χρόνια μετά θα βρεθεί στο ίδιο γήπεδο...