Ο Δήμος Καλαμαριάς κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Η πρόκληση της νέας ηγεσίας του Γιάννη Δαρδαμανέλη, που προέκυψε από τις δημοτικές εκλογές της 26ης του Μάη είναι μεγάλη.

Συν τοις άλλοις, καλείται να γεφυρώσει το χάσμα δεκαετιών με τον Απόλλωνα.

 

Του Παναγιώτη Κογγιτσίδη

 

Το στοίχημα επανεκκίνησης συνεργασίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης -Απόλλωνα είναι κρίσιμο και δύσκολο. Και όλα θα κριθούν από την στάση που θα τηρήσει ο νέος δήμαρχος έναντι της ομάδας.

Από εποχής του αλησμόνητου Θρασύβουλου Λαζαρίδη. Θα μου πείτε ποιος δήμαρχος μπορούσε να πάει τότε κόντρα στον Απόλλωνα του Βασίλη Τριανταφυλλίδη;

 

Έφθασε στο σημείο, η δημαρχία να κατέχει το 20% του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, να έχει εκπρόσωπο στο ΔΣ της ΠΑΕ Απόλλωνα και να παίζει καθοριστικό ρόλο στα κοινά της ομάδας. Για κάποιους, όλα τα παραπάνω, για όλους όσοι διαβάζουν αυτές τις γραμμές μπορεί να ηχούν παράξενα στα αυτιά τους, αλλά δεν παύει να είναι η πραγματικότητα μιας περασμένης δεκαετίας.

Τότε που ο Απόλλων είχε δυναμική και προκαλούσε σεβασμό.

 

Στη μετά-Χάρρυ Κλυνν εποχή, ο Απόλλων άρχισε να χάνει την αίγλη του, με αποτέλεσμα οι εκάστοτε ηγεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να του γυρίσουν την πλάτη και να τον αφήσουν στη μοίρα του. Ήταν παραδομένος στην αδιαφορία, στην φθορά, στην παρακμή.

Όποτε ο Απόλλων ζήτησε τη συμπαράσταση της δημαρχίας, ουδέποτε βρήκε ανταπόκριση. Κυριαρχούσε μια παραλυτική απάθεια λες και είχε να κάνει με επαίτη.

 

Και όμως προς τιμή του, ο Απόλλων ούτε άπλωσε το χέρι του ελέω ζητιάνου, αλλά ούτε ικέτευσε. Ό,τι ζήτησε, το αξίωσε με αξιοπρέπεια, με κύρος και χωρίς να χάσει την περηφάνια του.

Έπειτα από την υπερδεκαετή απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε βάρος του Απόλλωνα, η επανεκκίνηση συνεργασίας των δύο θεσμών είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη.

Βλέπετε, πως το αυτονόητο κατάντησε γίνεται αναγκαίο.

 

Λόγω της αλλαγής ταυτότητας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Καλαμαριάς, που προέκυψε από τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, στον Απόλλωνα θέλουν να πιστεύουν πως θα αρθεί και η αρνητική στάση του Δήμου απέναντι στην ομάδα.

Βέβαια στον Απόλλωνα κρατούν μικρό καλάθι, διότι πολλά είδαν τα ματάκια τους από πρώην και... τέως δημάρχους της Καλαμαριάς.