Η ονοματοδοσία του σταδίου Απόλλωνα δεν απασχόλησε ακόμη τον επίσημο Ερασιτέχνη, αλλά δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να τεθεί ως θέμα προς συζήτηση, από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης.

Κατά καιρούς έχουν γίνει σχετικές συζητήσεις ανεπίσημου μεν φιλολογικού δε χαρακτήρα, αλλά ουδέποτε πέρασαν στο επόμενο στάδιο των διαβουλεύσεων.

Βέβαια, η ονοματοδοσία του εν λόγω σταδίου είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση, από τη στιγμή που επιβάλλεται να εκπροσωπεί κατά κύριο λόγο, το παρελθόν.

 

Του Παναγιώτη Κογγιτσίδη

 

Παράδειγμα, τα ονόματα των Γιώργου Μεντεκίδη(παλιού άσσου του συλλόγου), Κώστα Γεωργιάδη (ευεργέτη του Απόλλωνα) και του Βασίλη Τριανταφυλλίδη (οραματιστή και αναγεννητή του σύγχρονου κοκκινόμαυρου οικοδομήματος) αντικατοπτρίζουν έκαστος μέρος της λαμπρής -90χρονης και πλέον- ιστορίας του Απόλλωνα.

Και η ενδεχόμενη ονομασία σε Πανποντιακό Στάδιο μας παραπέμπει στο σήμα κατατεθέν του συλλόγου συνοψίζοντας ταυτόχρονα το τρίπτυχο ΑΠΟΛΛΩΝ-ΠΟΝΤΟΣ-ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ. Άλλωστε να μην λησμονηθεί πως ο Απόλλων εδρεύει απλά στην Καλαμαριά, εκπροσωπώντας το προσφυγικό, αλλά κυρίως όλο το ποντιακό στοιχείο.

 

Κάποιοι -κόντρα στα σημεία των καιρών- οι λεγόμενοι ρομαντικοί, αμετανόητοι φίλοι του συλλόγου δεν ενθουσιάζονται ιδιαιτέρως με την ιδέα της μετονομασίας και δηλώνουν ευθαρσώς, πως θα συνεχίζουν να τιμούν δεόντως την σημερινή ονομασία, “Στάδιο του Απόλλωνα”.

Κάνοντας όμως κάποιες δεύτερες σκέψεις αναφορικά με την ονοματολογία δεν πρέπει να περάσει στο ντούκου ή στα ψηλά γράμματα, η σημερινή όντως οικτρή κατάσταση του σταδίου.

Ουδείς επιθυμεί να δοθεί το όνομα της προσωπικότητας και της οντότητας, ενός εκ των Μεντεκίδη, Γεωργιάδη, Τριανταφυλλίδη ή να ονομαστεί Πανποντιακό, στο στάδιο το οποίο παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης.

 

Το βασικό προαπαιτούμενο της ονοματοδοσίας. Όποιος ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τη μετονομασία του σταδίου, ας ξανασκεφτεί το όλο ζήτημα επαναπροσδιορίζοντας τις βασικές προτεραιότητες.

Ο φίλος του Απόλλωνα έχει μεγάλη ανάγκη επαναπροσέγγισης του εν λόγω θέματος. Αναψηλάφησης γενικότερα. Το εν λόγω πεδίο είναι προνομιακό και έχει παράδοση, σε αυτό το γενναίο άθλημα της αυτογνωσίας.

 

ΥΓ. Προ τριετίας με πρωτοβουλία του τότε μέλους Δ.Σ. και συνάμα εφόρου του ποδοσφαιρικού τμήματος του ερασιτέχνη Απόλλωνα Αβραάμ Περσίδη, η αίθουσα Τύπου του σταδίου μετονομάστηκε σε “Γιώργος Βιβιλάκης”, γνωστού δημοσιογράφου και συγγραφέα δύο βιβλίων για τον Απόλλωνα αναγνωρίζοντας την πολυετή προσφορά του προς το σύλλογο.