Ανακοινώθηκε στο γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο το τιμ των προπονητών των αντίστοιχων ακαδημιών του Απόλλωνα Καλαμαριάς των οποίων, ως γνωστόν έχει υπό την εποπτεία του ο Ερασιτέχνης.

Να υπενθυμίσουμε στους ιθύνοντες των τμημάτων (ίσως και να το γνωρίζουν), πως ο Τριαντάφυλλος Παρμαξίδης είναι ο τελευταίος παίκτης, που ανέδειξε ο Απόλλων από τα σπλάχνα του. Και από βιολογικής απόψεως - οι λιλιπούτειοι των ακαδημιών ποδοσφαίρου θα μπορούσαν κάλλιστα να ήταν και παιδιά του πρώην Καλαμαριώτη ποδοσφαιριστή.

 

Του Παναγιώτη Κογγιτσίδη

 

Και στο σημείο αυτό γεννάται το εξής εύλογο ερώτημα:

Τι φταίει και δεν βγάζει ο σύλλογος κάθε χρόνο τουλάχιστον έναν Παρμαξίδη;

Οι λόγοι σίγουρα είναι πολλοί. Από τις ανεπαρκείς εγκαταστάσεις, την έλλειψη αλανών μέχρι και την ωμή παρέμβαση των κηδεμόνων στο παιδί τους. Οι περισσότεροι γονείς πιστεύουν πως στην οικογένεια τους έχουν τον αυριανό Κοστακούρτα ή Μπαρέζι.

Η ανασταλτικότητα στο τομέα παραγωγής ταλέντων στον Απόλλωνα είναι κάτι παραπάνω από αισθητή.

 

Ουκ ολίγοι προπονητές ακαδημιών ποδοσφαίρου κάνουν άθελά τους ένα τεράστιο λάθος. Τους ενδιαφέρει το αποτέλεσμα του εκάστοτε αγώνα είτε αυτό έχει χαρακτήρα πρωταθλήματος, είτε πρόκειται για κάποιο τουρνουά.

Ο σκοπός των ακαδημιών ποδοσφαίρου δεν έγκειται στο γεγονός να νικήσουν ή να κατατροπώσουν αν δύναται και με διψήφιο σκορ τον αντίπαλό τους, αλλά έχει να κάνει με την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση ταλέντων, ώστε στο εγγύς μέλλον να ανταποκριθούν πλήρως στις ανάγκες της επαγγελματικής ομάδας.

 

Στο χέρι, λοιπόν, των αρμοδίων, αν θέλουν να χρισθούν ως πετυχημένοι, είναι να δώσουν την πρέπουσα σημασία, εν μέσω της ποδοσφαιρικής παιδείας, στις αναπτυξιακές τους ομάδες (τμήματα υποδομής) ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητες για την μετατροπή ταλέντων σε ολοκληρωμένους ποδοσφαιριστές, ώστε εκεί στον Απόλλωνα, να μην περιμένουν το νέο Παρμαξίδη, την επόμενη 10ετία, ως διάττων αστέρα.

Είναι και στο χέρι του κάθε επίδοξου ποδοσφαιριστή να ψάξει από μόνος του πως θα βελτιωθεί, μειώνοντας τις αγωνιστικές του αδυναμίες εν μέσω προπονήσεων και πάντα, υπό την καθοδήγηση των προπονητών του.