Όλοι στον Απόλλωνα πίστεψαν πως με την ανακατασκευή του γηπέδου (1983) ο σύλλογος θα αποκτούσε ολοκληρωμένο γήπεδο. Η μακέτα απεικόνιζε στάδιο 30 χιλιάδων θέσεων (μια μικρή Καλογρέζα) με κερκίδες περιμετρικά, τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη και αίθουσες προς αθλητικές χρήσεις.

 

Του Παναγιώτη Κογγιτσίδη

 

Ουκ ολίγοι θεώρησαν το εν λόγω εγχείρημα, ως απεικόνιση της αναγέννησης του Απόλλωνα, αλλά τελικά αποδείχθηκε, μέσα στο χρόνο, σύμβολο της στασιμότητας και της εγκατάλειψης.

Με την αποπεράτωση της κατασκευής κερκίδων, απέναντι από την οδό Χηλής, διακόπηκε και η χρηματοδότηση του έργου, με αποτέλεσμα το έργο να μείνει ημιτελές.

 

Από την στιγμή που χάθηκε υπερ-πολύτιμος χρόνος και δεν αξιοποιήθηκε κατάλληλα και η ένταξη του γηπέδου στο ΑΘΗΝΑ 2004,όπως συνέβη με τ΄ άλλα γήπεδα της Θεσσαλονίκης και των λοιπών Ολυμπιακών πόλεων, ο Απόλλων ουσιαστικά συμβιβάστηκε να στεγασθεί σ΄ ένα ανολοκλήρωτο και εγκαταλελειμμένο γήπεδο με ημιτελείς αθλητικές εγκαταστάσεις που πλέον ρημάζουν στο πέρασμα του χρόνου.

 

Σκουριασμένα σίδερα, κομμάτια από μπετόν και σουβάδες είναι η εικόνα που αντικρύζει κανείς στην συγκεκριμένη έκταση, η οποία τελικά αντί να κοσμεί, υποβαθμίζει την γύρω περιοχή.

Επισημαίνεται πως τα τελευταία χρόνια οι εργασίες του αγωνιστικού χώρου (τοποθέτηση- συντήρηση χλοοτάπητα),των αποδυτηρίων και των αιθουσών που καλύπτουν άμεσα ή έμμεσα τις ανάγκες του ποδοσφαιρικού τμήματος επιβαρύνουν εξ’ ολοκλήρου την ΠΑΕ Απόλλωνα.

Ουδεμία συνδρομή και κανένα ενδιαφέρον από άλλον φορέα.

 

Είναι απορίας άξιον, πως το γήπεδο του Απόλλωνα κυριότητας του ΜΓΣ, εδώ και μια 15ετία, έχει αφεθεί πλέον στην τύχη του μιας και η απουσία ενδιαφέροντος συντήρησης, είναι κάτι παραπάνω από αισθητή. Ουδεμία παρέμβαση.

Και να σκεφτεί κανείς, πως τον Μάρτη του ‘87 τα μέλη του ερασιτέχνη Απόλλωνα, με πρόεδρο τον Νικόλαο Παντελίδη συνεπικουρούμενος από την ΠΑΕ (Χάρρυ Κλυνν-Μιχάλη Κωτίδη) και τον αείμνηστο Γιώργο Κιουπτσίδη απέρριψαν πρόταση της ΓΓΑ, η οποία αξίωνε την μεταβίβαση της κυριότητας του γηπέδου στη δικαιοδοσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρόταση που προάσπισε πέραν του δέοντος ο τότε δήμαρχος Καλαμαριάς Θρασύβουλος Λαζαρίδης.

 

Κάτι ανάλογο πήγε να συμβεί και στις αρχές του 2007 και με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Απόλλωνα, Ηλία Δαμήλο, αλλά η πρόταση για ολοκληρωμένο γήπεδο, πάρκινγκ, κλειστά γήπεδα, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων έμειναν στα χαρτιά και στις ανάγλυφες πλακέτες αφού την επόμενη χρονιά με τον υποβιβασμό της ομάδας στην Β’ Εθνική, ο Καλαματιανός την έκανε με ψηλά πηδηματάκια…