Έγινε χθες το 10ο τουρνουά αφιερωμένο στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, διοργάνωση που θέσπισαν οι Παλαίμαχοι του Απόλλωνα. Σε όλη αυτή την πορεία καλούνται ομάδες Παλαιμάχων από κάθε Νομό της Μακεδονίας και χθες αγωνίστηκαν οι ομάδες του Απόλλωνα, της Καστοριάς, της Φλώρινας και του Κιλκισιακού. Οι παλαίμαχοι του Απόλλωνα έπαιξαν με την Καστοριά και εκείνοι του Κιλκισιακού με τη Φλώρινα.

Για μία ακόμη φορά η ατμόσφαιρα μεταξύ των παλαιμάχων, αλλά και των θεατών, υπήρξε οικεία και ευγενής, με αρκετή διάθεση χιούμορ, ενώ αγωνιστικά δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τολμούσαν να “θυμηθούν” - όχι πάντα με επιτυχία – αρετές του παρελθόντος.

 

Πριν από την έναρξη μίλησε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου βετεράνων του Απόλλωνα, Θόδωρος Κωνσταντινίδης, αναφέροντας: «Για μας είναι σημαντική επέτειος. Ο Μάιος είναι μαύρος μήνας για τον Απόλλωνα. Εκτός από τη γενοκτονία των απανταχού Ποντίων, έφυγαν από την οικογένεια του συλλόγου ο Χάρρυ Κλυνν, ο Κυπριανίδης και ο Αυγητίδης».

 

Τις ομάδες των Παλαιμάχων συγκροτούσαν οι εξής βετεράνοι ποδοσφαιριστές:

ΑΠΟΛΛΩΝ: Καρακασίδης, Τσιμτσώνης, Τραϊανόπουλος, Μπαλτούνας, Παρμαξίδης, Παντελιάδης, Κωστογλίδης, Χατζηιωαννίδης, Ιωσηφίδης, Παρμαξίδης, Τσέκος, Πατάρης, Σιαμλίδης, Τσιάφος, Τανταλίδης, Φυντανίδης, Γρηγοριάδης, Σαπαρίδης, Φ. Κάκογλου, Κ. Κάκογλου, Ασίκης, Μπάκας, Λεπτοκαρίδης, Καλπίδης, Μπουρδαμής.

 

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Μπούρκας, Σπανός, Φιδάνης, Εμμανουηλίδης, Τσίκος, Σωτηρόπουλος, Εμμανυοηλίδης Ν., Τσούκλης, Ρέβας, Κόντζογλου, Χιονίδης, Κορμαρής, Ζορπίδης, Ηλιόπουλος, Σαββουλίδης Γ., Παντόπικος.

 

ΦΛΩΡΙΝΑ: Σιγίδης, Γλούφτσης, Παπαθανασίου, Γεωργιάδης, Σολάκης, Σαπρανίδης, Σαββάκης, Δούμτσης, Κοσμίδης, Παλάντζας, Τριανταφύλλου, Πολατίδης, Κωνσταντινόπουλος, Τσιλεμάνης, Μπάλκος, Τάσκας , Λαβασίδης, Κασκαμανίδης.

 

 

ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ: Δαϊλίδης, Ζαφειρόπουλος, Σιδηρόπουλος, Φυλακτάκης, Σαχινίδης, Μαυρόπουλος, Χατζόπουλος, Πετρίδης, Παπαδόπουλος Γ., Δημητριάδης, , Νικολαΐδης Α., Καραδήμος, Μιχαηλίδης, Αποστολίδης, Καλπάκης, Σκούπρας, Νικολαΐδης Μ., Λοκοβίτης, Χατζίδης.

 

Μπορείτε να δείτε το video της εκδήλωσης από τον Παναγιώτη Ασλανίδη, εδώ