Σε ανάρτηση του δήμου Καλαμαριάς σχετικά με τον χιονιά των τελευταίων ημερών και την αντιμετώπισή του, ο δήμαρχος κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης ευχαριστεί τόσο τους δημοτικούς υπαλλήλους, όσο και τους πολίτες για την στάση τους και την συνδρομή τους.

 

Η ανάρτηση αναλυτικά:

 

Η Μήδεια έδειξε τις διαθέσεις της, όμως ο Δήμος Καλαμαριάς ήταν καλά προετοιμασμένος για να ανησυχήσει για τις συνέπειες από το πέρασμά της, αν και ήταν ηπιότερο από το αναμενόμενο.

 

Περίπου εκατό εργαζόμενοι της Αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας και της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας, εργάστηκαν επί εικοσιτετραώρου βάσεως, προκειμένου οι κάτοικοι της Καλαμαριάς να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα, κατά την έλευση της Μήδειας.

 

Ο Δήμος είχε από νωρίς προμηθευτεί 450 τόνους αλάτι, εκ των οποίων καταναλώθηκαν πάνω από 200. Στα 26 σημεία που είχαν οριστεί μοιράστηκαν πάνω από 4.000 σάκοι με αλάτι σε δημότες.

 

Μία μεγάλη αλατιέρα και δύο μικρότερες φρόντισαν οι δρόμοι να είναι προσπελάσιμοι. Μάλιστα από τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου 13/2 έως τις 13:00 το μεσημέρι της Κυριακής οι αλατιέρες είχαν περάσει εφτά φορές από το βασικό δίκτυο, ενώ έμφαση δόθηκε και στους κάθετους δρόμους αυτού.

 

«Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους υπαλλήλους του δήμου μας, που εργάστηκαν σκληρά, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα στην Καλαμαριάς μας. Κράτησαν τους δρόμους ανοιχτούς και ανεφοδίαζαν διαρκώς τα 26 σημεία με αλάτι. Όμως ειλικρινά οφείλω να ευχαριστήσω και τους συνδημότες, που καθάρισαν τα πεζοδρόμιά τους κι έριξαν αλάτι, αποτρέποντας με τον τρόπο αυτό πιθανά ατυχήματα» δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης.

 

Επειδή όμως ο παγετός δεν υποχωρεί, η επιχείρηση συνεχίζεται με τον καθαρισμό των πεζοδρομίων και συγκεκριμένων κομβικών σημείων. Ωστόσο οι πολίτες πρέπει να είναι προσεκτικοί καθώς ο παγετός θα συνεχιστεί.