Η 19η Μαΐου αποτελεί, για ολόκληρο τον Ελληνισμό, μια μαύρη ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Μεταξύ εκατοντάδων φορέων και συλλόγων ο Απόλλων Καλαμαριάς και η ΠΑΕ Απόλλων Πόντου έστειλαν το δικό τους μήνυμα.

 

 

Η ανακοίνωση του ΜΓΣΚ ΑΠΟΛΛΩΝ

 

353.000 ΨΥΧΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ!

 

19 Μαΐου-Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου!

 

103 χρόνια...ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!

 

Τρομοκρατία, εξορίες, εργατικά τάγματα, κρεμάλες, πυρπολήσεις των χωριών, βιασμοί, αποκεφαλισμοί, δολοφονίες...ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ, μεθοδική εξολόθρευση, ολική ή μερική, μιας εθνικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας.Πρόκειται για ένα πρωτογενές έγκλημα, το οποίο δεν έχει συνάρτηση με πολεμικές συγκρούσεις. Ο γενοκτόνος δεν εξοντώνει μια ομάδα για κάτι που έκανε, αλλά για κάτι που είναι.

 

Στην περίπτωση των Ελλήνων του Πόντου, επειδή ήταν Έλληνες και Χριστιανοί.

 

"Και αν ξεριζώθηκε ό,τι μου 'χε απομείνει, κρατώ σταυρό μέσα στα χέρια μου...την μνήμη!"

 

Το αίμα δεν στέγνωσε,

 

το δάκρυ δεν στέρεψε,

 

η μνήμη δεν λησμονήθηκε ,

 

353.000 ψυχές ζητούν δικαίωση!

 

ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ!

 

ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑ-ΜΑΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ...

 

ΑΠΟΛΛΩΝ-ΠΟΝΤΟΣ-ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ

 

Εάν χρειάζεστε λογιστικές υπηρεσίες, ή ηλεκτρονικά, στην Αθήνα και στην Αττική μπορείτε να απευθυνθείτε στο Λογιστικό Γραφείο του Γεωργίου Θεοδωρόπουλου και να διευθετήσετε την υπόθεσή σας, άμεσα.
Θεμιστοκλέους 4 Αθήνα, Τηλ: 2103303934 / Πληροφορίες ΕΔΩ.

 

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ

 

Το ξημέρωμα κάθε χρόνο αυτής της ημέρας δυστυχώς φέρνει σε όλους τους Έλληνες τις αναμνήσεις της Γενοκτονίας του Πόντου.

Το ημερολόγιο έγραφε 19 Μαΐου 1919 όταν κατά την διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας  ο Κεμάλ Ατατούρκ έφθασε στην Σαμψούντα του Πόντου και σχεδίασε την δεύτερη ουσιαστικά φάση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Ένα σχέδιο που είχε ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 1916 , αν και ήδη από το 1914 οι άνδρες Πόντιοι δολοφονούνταν με κάθε τρόπο σε κάθε ευκαιρία !

Την ίδια ώρα γυναίκες και παιδιά έπεφταν θύματα βιασμού και σφαγής!

Πόλεις και ολόκληρα χωριά λεηλατήθηκαν με κάθε τρόπο από τις συμμορίες του Τούρκων και  παραδόθηκαν στις φλόγες.

Δυστυχώς το οργανωμένο σχέδιο αφανισμού των Ελλήνων του Πόντου, που ευημερούσαν καθημερινά με σκληρή δουλειά πέτυχε,  και σήμερα είμαστε στην δυσάρεστη θέση να θρηνούμε 353.000 ψυχές των Ελλήνων του Πόντου.

 

 

Σήμερα  η οικογένεια του  Απόλλων Πόντου ως γνήσιος εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού τιμά την Μνήμη μιας Γενοκτονίας που θα αναζητά καθημερινά την διεθνή αναγνώριση και δικαίωση  σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.

Σήμερα θρηνούμε τους προγόνους μας , που αποτελούν για όλους εμάς στην Καλαμαριά και όχι μόνο, τις ρίζες μας.

Θρηνούμε τις χαμένες πατρίδες για τις οποίες  έχουμε ιερή υποχρέωση, να διαφυλάξουμε  την πολιτισμική και πολιτιστική κληρονομιά.

Αφοσιωμένοι και ταυτισμένοι στο όραμα όλων όσων πάτησαν στα ιερά χώματα του τόπου μας , προπονητές , ποδοσφαιριστές και στελέχη της ΠΑΕ Απόλλων Πόντου, δεσμευόμαστε να κρατήσουμε ψηλά το λάβαρο της Μνήμης των 353.000 θυμάτων .

 

ΚΑΜΙΑΝ ΚΙ ΑΝΑΣΠΑΛΩ ΣΕ