Συναγερμός σήμανε περίπου στις 2 τα ξημερώματα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία από μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο στρατόπεδο Κόδρα, στην Καλαμαριά.

 

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες σε σκουπίδια, που βρίσκονταν μέσα σε εγκαταλελειμμένο κτήριο.

 

Στο σημείο άμεσα έσπευσαν μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με επτά οχήματα και 16 άντρες, ενώ χρειάστηκε και η συνδρομή γερανοφόρου οχήματος.

 

Μετά από περίπου πέντε ώρες οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά. Στο στρατόπεδο παραμένουν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής.

 

Η φωτιά ήταν τόσο μεγάλη που ήταν ορατή από μεγάλη απόσταση στην περιοχή της Καλαμαριάς.

 

Εντός του εγκαταλελειμμένου κτηρίου, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς, πολλές φορές διέμεναν άστεγοι. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις πάντως στο κτήριο που εκδηλώθηκε η φωτιά δεν εντόπισαν κάποιο άτομο.

 

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου και Ανακύκλωσης του Δήμου Καλαμαριάς Στέλιος Ματσαρίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι "πρόκειται για χώρο εγκαταλελειμμένο, για τον οποίο ήδη η δημοτική αρχή αποφάσισε να ξεκινήσει διαδικασίες καθαρισμού". Προς την κατεύθυνση αυτή, όπως σημείωσε ο κ. Ματσαρίδης, συστήθηκε επιτροπή διαδημοτική και αναμένεται άμεσα να ξεκινήσουν οι εργασίες. Στο συγκεκριμένο κτίριο φαίνεται πως είχαν εγκατασταθεί τον τελευταίο καιρό ρακοσυλλέκτες, τους οποίους ο δήμος προσπαθούσε να απομακρύνει, σύμφωνα με τον κ. Ματσαρίδη.

 

Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται έρευνα από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

 

 


 

 


voria - ΑΠΕ