Οι υψηλές θερμοκρασίες των ημερών έφεραν το Δήμο Καλαμαριάς να φροντίζει για περισσότερες κλιματιζόμενες αίθουσες σε γειτονιές και περιοχές της πόλης. Νωρίτερα είχε αποφασίσει για μειωμένο ωράριο την Τετάρτη 12/6 και την Πέμπτη 13/6 στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά Σχολεία της Καλαμαριάς.

 

 

Μετά το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την ΕΜΥ, ο Δήμος Καλαμαριάς ανακοίνωσε ότι στους χώρους όπου οι πολίτες μπορούν να αναζητήσουν ανάσες δροσιάς και να περάσουν την ημέρα τους, προστίθενται 3 νέοι.

 

Συγκεκριμένα, στην περιοχή του Φοίνικα, οι πολίτες μπορούν την Πέμπτη 12/6 και την Παρασκευή 13/6, να κάνουν χρήση των χώρων του ΚΔΑΠ ΜΕΑ (Εθν. Αντιστάσεως και Θησέως 8) και της αίθουσας Προσωπικού της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας και Ανακύκλωσης (Ηλέκτρας και Κων. Καραμανλή) από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

 

Επιπλέον, ο Δήμος Καλαμαριάς θέτει στη διάθεση των πολιτών την Πέμπτη και την Παρασκευή το ΔΑΚ Καλαμαριάς (Τριπόλεως 27), στο οποίο μπορούν να προσέρχονται από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

 

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί της Τρίτης 11/6 και έως την Παρασκευή 14/6 λειτουργούν για τους πολίτες οι παρακάτω κλιματιζόμενοι χώροι:

 

– Το κτήριο του Δημαρχείου στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (Κομνηνών 58) θα είναι ανοικτό για το κοινό από τις 8.00 έως τις 21.00.

 

– Το Β’ Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Καλαμαριάς (Καππαδοκίας 38, Κηφισιά) θα είναι ανοικτό από τις 09.00 έως τις 21.00.

 

– Το Γ’ Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Καλαμαριάς (Λυκούδη 2, Νέα Κρήνη) θα είναι ανοικτό από τις 09.00 έως τις 21.00.

 

– Το Ε’ Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Καλαμαριάς (Παπαπέτρου 1 Θεμ. Σοφούλη, Καραμπουρνάκι) θα είναι ανοικτό από τις 09.00 έως τις 21.00.

 

Οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμαριάς βρίσκονται στο πλευρό των πολιτών και για οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη μπορούν να απευθύνονται στο 2313 314000.

 

 

 

Έως τις 11.30 Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία

 

Η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Κ. Μακεδονίας, έλαβαν την απόφαση Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία να λειτουργήσουν από την έναρξη του ωραρίου έως τις 11.30, προκειμένου να προστατευθούν από τον καύσωνα μαθητές και εκπαιδευτικοί. Σε περίπτωση που γονείς και κηδεμόνες αδυνατούν να ανταποκριθούν στο έκτακτο ωράριο, θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας μέχρι τη λήξη του κανονικού ωραρίου, ώστε όλες οι ανάγκες να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.