Χωρίς προλόγους και περιττά λόγια.

Η Καλαμαριά πάει σε δεύτερη Κυριακή για να εκλέξει το Δήμαρχό της και όλες οι προϋποθέσεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αυτός θα είναι εκ νέου ο Γιάννης Δαρδαμανέλης.

 

Βασικές παραμέτρους για μια τέτοια εκτίμηση αποτελούν, αφενός το σημαντικό έργο του ιδίου μέσα από αντικειμενικές αντιξοότητες (μειοψηφία λόγω του προηγούμενου εκλογικού νόμου/ κορονοϊός/ ενεργειακή κρίση), αφετέρου η προοδευτική φιλοσοφία των Καλαμαριωτών.

 

Είναι αποδεδειγμένο πανελλαδικά, ότι ακόμα και οι πιο πετυχημένοι Δήμαρχοι δεν είχαν παρουσιάσει το σημαντικότερο μέρος του έργου τους την πρώτη τετραετία. Άρα έχει πολύ περισσότερα να δώσει ακόμη. Παράλληλα οι γηγενείς Καλαμαριώτες έχουν αποδείξει ότι σέβονται περισσότερο τον αγώνα των προγόνων τους - που μετέτρεψαν τα “τσαμούρια” σε μία πανέμορφη περιοχή - από ότι τους εγκλωβισμούς σε παρωχημένα διλήμματα.

 

Αναγνωρίζουν, επομένως, ότι η άψογη συνεργασία του νυν Δημάρχου με την Περιφέρεια και την κεντρική πολιτική σκηνή μπορεί να οδηγήσει την Καλαμαριά πολλά βήματα μπροστά.

 

Και ας μην ξεχνάμε ότι ο Δαρδαμανελης έχει επιδείξει μία εντιμότητα, η οποία είναι άκρως δυσεύρετη στους πολιτικούς και στους τοπικούς άρχοντες. Δεν τόλμησε ποτέ κανείς σε αυτή την τετραετία να του καταλογίσει οικονομικές ατασθαλίες και βόλεμα “ημετέρων”. Πέτυχε να είναι Δήμαρχος για όλους.

 

Αυτό το χαρακτηριστικό του εκπορεύεται, προφανώς, από το γεγονός ότι δεν σχετίζεται με το παλιό, το φθαρμένο και ενίοτε διεφθαρμένο.

 

Τέλος ανατρέχοντας κανείς στους Δημοτικούς Συμβούλους του (επικεντρώνοντας κυρίως σε  εκείνους που θα εκλεγούν και θα διοικήσουν) διαπιστώνει  πώς έχουν εμπειρία στην αυτοδιοίκηση και συμβαδίζουν με την δική του ακεραιότητα.

 

Υ.Γ. 1: Το παρόν κείμενο είναι, προφανώς, αβανταδόρικο για τον Γιάννη Δαρδαμανέλη, όσο αβανταδόρικο θα ήταν αυτή την περίοδο ένα κείμενο το οποίο θα εκτιμούσε ότι ο ΠΑΟΚ εφέτος θα τερματίσει πιο ψηλά από τον Άρη.

 

Υ.Γ. 2: Η τοποθέτηση της ΠΑΕ Απόλλων Πόντου για το εκλογικό αποτέλεσμα δημιουργεί πολλές δεύτερες σκέψεις, οι οποίες ουσιαστικά λειτουργούν υπέρ του νυν Δημάρχου...