Υπάρχουν τα δύο γνωστά σενάρια για Super League 2 και Football League και οι ομάδες είναι χωρισμένες σε δύο “στρατόπεδα”.

 

Ολοκληρώθηκε χθες (24/8) η τηλεδιάσκεψη του διοικητικού συμβουλίου της Σούπερ Λιγκ 2 και οι ομάδες ενημερώθηκαν για τα (ήδη γνωστά) ενδεχόμενα συγκρότησης της Κατηγορίας. Την πρόταση που προβλέπει Super League 2 με 18 ομάδες (με υποβιβασμό Απόλλωνα Πόντου και Κέρκυρας) και Football League με 16 ομάδες και την πρόταση που προβλέπει νέα Β Εθνική δύο Ομίλων με 17 ομάδες στον καθένα.

 

Οι ομάδες σήμερα θα καταθέσουν τις προτάσεις τους και την Τετάρτη θα γίνει νέα τηλεδιάσκεψη ώρα 14:00, όπου θα βγάλουν ομόφωνη απόφαση και θα πάνε στον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος μπορεί να καθορίσει εάν θα υλοποιηθεί η δεύτερη πρόταση με τους δύο Ομίλους της νέας Β΄ Εθνικής.

 

Ωστόσο είναι δύσκολο να συμφωνήσουν οι ομάδες, διότι συγκρούονται τα συμφέροντά τους. Οι 18 που αναμένεται να βρίσκονται στην Super League 2 δεν έχουν σημαντικούς λόγους να θέλουν την κατάργησή της. Διότι, πέραν των άλλων, προσδοκούν ένα “γενναιόδωρο” τηλεοπτικό συμβόλαιο που θα ελαφρύνει εν μέρει τα οικονομικά βάρη, κάτι που θεωρείται απίθανο σε μια Β΄ Εθνική δύο Ομίλων.

 

Οι 16 ομάδες που αυτή την στιγμή τοποθετούνται στην Football League έχουν κάθε λόγο να επιθυμούν ενιαία Β΄ Εθνική, ώστε και τα έξοδα μετακίνησης να είναι λιγότερα και να αγωνίζονται σε μια Κατηγορία η οποία θα είναι η δεύτερη στην Ελλάδα (και όχι η τρίτη) με ό,τι συνεπάγεται αυτό σε έσοδα και κύρος.

 

 

Αυτή την χρονική περίοδο οι εκτιμήσεις είναι πως κερδίζει η πρόταση της Super League 2 με 18 ομάδες και της Football League με 16 ομάδες. Λογικό διότι οι ομάδες που προβλέπεται να αγωνιστούν στην Super League 2 είναι περισσότερες. Μέλη του Δ.Σ. της Λίγκας, παράλληλα, θεωρούν ότι θα περάσει η πρόταση της μιας Β΄ Εθνικής των δύο Ομίλων.