Αυξάνονται οι ομάδες στην Super League 2. Παραμένει η Football League 

Η Super League 2 θα απαρτίζεται πλέον από 18 ομάδες και η Football League από 16 ομάδες. Πάντως, θεωρείται πιθανό  πως δεν θα υπάρξει υποβιβασμός φέτος από την Super League 2 (κάτι που καθορίζει την Κατηγορία στην οποία θα μπορεί να αγωνιστεί ο Απόλλων) από το γεγονός της μεγάλης αύξησης των ομάδων της SL2 η οποία  προϊδεάζει πως δεν θα υπάρξει υποβιβασμός.  Ωστόσο υπάρχουν και δημοσιεύματα που αναφέρουν πως τελικά ο Απόλλων με την Κέρκυρα θα υποβιβαστούν εφόσν συνεχίσει να υπάρχει Super League 2. 
Επιπλέον υπάρχει και δεύτερη πρόταση, η οποία επίσης  ψηφίστηκε από τα ίδια ακριβώς πρόσωπα (!!!) και προβλέπει την συγχώνευση Super League 2 και Football league, αλλά μια τέτοια εξέλιξη χρειάζεται την απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού, Λευτέρη Αυγενάκη. 
 
Με τα έως τώρα  δεδομένα η αναμενόμενη για σήμερα οριστική  απόφαση αποδεικνύεται... μύθος. 


Η Super League 1 θα διεξαχθεί - όπως φαίνεται -  με 14 ομάδες, επομένως θα διεξαχθούν κανονικά τα μπαράζ μεταξύ Ξάνθης και Απόλλωνα Σμύρνης.

 

Η Γ' Εθνική θα έχει 10 ομίλους.

 

Η προτάσεις συγκέντρωσαν  13 θετικούς ψήφους, ακριβώς τα 3/4 που απαιτούνταν για να “περάσουν”. Δύο αρνητικούς (από Μπουτσικάρη και Αγραφιώτη),  ένα “λευκό” (από Μάκη Γκαγκάτση) και  απών ήταν ο Λεωνίδας Λεουτσάκος

 

 

Η ιστοσελίδα gazzetta.gr σε σχετική ανάρτηση αναφέρει “Αύξηση ομάδων, εκτός αν αποφασίσει αλλιώς ο Αυγενάκης” και συνεχίζει:

 

Αποφάνθηκε σήμερα (19/8) η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για το μέλλον των SL2 και FL και το μόνο «σίγουρο» είναι πως θα υπάρξει αναδιάρθρωση. Το πώς θα ξεκαθαρίσει άμεσα. Πιο συγκεκριμένα στο τραπέζι έπεσαν δύο προτάσεις, οι προφανείς δηλαδή. 

 

Η μία αφορά την αύξηση των ομάδων παντού χωρίς υποβιβασμούς και την άνοδο των 8 πρωταθλητών της Γ’, όπως και έχει αποφασιστεί. Πιο συγκεκριμένα η SL2 να γίνει με 18 και η FL με 16, κάτι που απέσπασε τα απαιτούμενα 3/4 (13 «ναι», 2 «όχι», 1 «λευκό»). 

Η μία αφορά την αύξηση των ομάδων παντού χωρίς υποβιβασμούς και την άνοδο των 8 πρωταθλητών της Γ’, όπως και έχει αποφασιστεί. Πιο συγκεκριμένα η SL2 να γίνει με 18 και η FL με 16, κάτι που απέσπασε τα απαιτούμενα 3/4 (13 «ναι», 2 «όχι», 1 «λευκό»).

 

Ανάλογη αποδοχή (13-2-1) όμως είχε και η πρόταση να καταργηθεί η FL και να δημιουργηθεί μία SL2 με 2 ομίλους, κάτι που όμως «απαιτεί» νομοθετική ρύθμιση από την πολιτεία, αφού θα πρέπει να καταργηθεί μία επαγγελματική κατηγορία ή να γίνει συγχώνευση δύο.

 

Και εδώ αρχίζουν τα… δύσκολα, αφού η δεύτερη πρόταση, όπως και η πρώτη άλλωστε, «χρειάζεται» και την έγκριση των 3/4 του συμβουλίου SL2-FL, ενώ η όποια αλλαγή στις κατηγορίες θα πρέπει να γίνεται για τη μεθεπόμενη σεζόν και όχι για την επόμενη όπως συζητήθηκε τώρα.

 

Επομένως οριστική απόφαση δεν υπάρχει, εξετάζονται δύο λύσεις, αν και επί του πρακτέου η πρώτη αύξηση ομάδων σε SL2 και FL σε 18 και 16 αντίστοιχα), προβάλει πιο «εφικτή». Πάντα επί χάρτου.