Οι ζυμώσεις στην Super League 2 οδήγησαν στην (κατ΄αρχήν) παραίτηση Λεουτσάκου από την προεδρεία της λίγκας.

 

Ο ίδιος, δε, αναφέρεται σε “συνδιαλλαγή μεταξύ υφυπουργού και Σούπερ Λίγκας 1” και ότι υπήρξε “ωμός εκβιασμός και μια παραπλάνηση των ομάδων από τα λεγόμενα του υφυπουργού”.

 

Βέβαια, από άλλες πλευρές, αιωρούνται πάντα και οι υπόνοιες για τον δικό του ρόλο ως πρόεδρος της Super League 2 και παλαιότερα της Football League.

 

Εκτός αυτού υπήρξε ο άνθρωπος που το 2019 οδήγησε τις ομάδες σε διακοπή της αποχής τους – κάτι που επιχείρησε να κάνει και τώρα- χωρίς τελικά να έχουν κάποιο όφελος όπως ο ίδιος διατείνονταν ότι θα είχαν. Και ακολούθησε η μεγάλη κατρακύλα της Κατηγορίας...

Το πώς κατάφερε να επανεκλεγεί είναι μια άλλη υπόθεση...

 

 

Πάντως, στα του σήμερα, ορίστηκε ημερομηνία εκλογών για την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 και μετά την παραίτηση Λεουτσάκου αναμένεται να μπουν στα ταμεία των ομάδων περίπου 150.000 ευρώ από τα ποσοστά της φορολόγησης του στοιχήματος.

Στον αντίποδα πολλοί εκτιμούν ότι ο Λεωνίδας Λεουτσάκος και... οι συν αυτώ δεν πρόκειται να παραιτηθούν τόσο εύκολα από την “καρέκλα” και πιθανόν να υπάρξει δική του υποψηφιότητα στις επερχόμενες εκλογές. Είναι χαρακτηριστικό, επίσης, ότι αφενός ορισμένες ΠΑΕ έχουν άρει την εμπιστοσύνη τους στον Λεουτσάκο, αφετέρου κύκλοι του πρώην (πλέον) προέδρου της λίγκας επικρίνουν φανατικά αυτή την αλλαγή στάσης.

 

Με αυτά τα δεδομένα το πρωτάθλημα της Κατηγορίας οδεύει προς επανέναρξη στις 11 και 12 Μαρτίου.

 

Εάν χρειάζεστε λογιστικές υπηρεσίες, ή ηλεκτρονικά, στην Αθήνα και στην Αττική μπορείτε να απευθυνθείτε στο Λογιστικό Γραφείο του Γεωργίου Θεοδωρόπουλου και να διευθετήσετε την υπόθεσή σας, άμεσα.
Θεμιστοκλέους 4 Αθήνα, Τηλ: 2103303934 / Πληροφορίες ΕΔΩ.

 

Το επεισοδιακό ΔΣ

 

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της 1ης Μαρτίου υπήρξε ένταση, μέχρι και χειροδικίες (!) μεταξύ προέδρων ΠΑΕ και τελικά γνωστοποιήθηκε η παραίτηση του Λεωνίδα Λεουτσάκου, αλλά και όσα αποφασίστηκαν:

 

«Σε μια από τις δυσκολότερες ημέρες για τη χώρα μας, όπου οι σκέψεις όλων μας βρίσκονται με τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, λόγω του εκτάκτου του θέματος, ολοκλήρωσε τη συνεδρίασή του και έλαβε τις εξής αποφάσεις:

 

1. Έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Προέδρου Λεωνίδα Λεουτσάκου. Τη θέση του αναλαμβάνει ο Α' αντιπρόεδρος κ. Χαράλαμπος Σταμούλης, έως τη διενέργεια εκλογών όπου ορίστηκαν για την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:00.

 

Οι υποψηφιότητες για τη θέση του Προέδρου, μπορούν να κατατεθούν έως τη Δευτέρα 6.3.2023 και ώρα 11:00 στα γραφεία της Ένωσης, συνυποβάλλοντας μαζί:

α) Πλήρες βιογραφικό σημείωμα

β) Αντίγραφο τίτλων σπουδών ή έγγραφα που αποδεικνύουν την διοικητική τους εμπειρία και την εξειδίκευση στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού.

γ) Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν εμπίπτουν στα κωλύματα του αθλητικού νόμου, όπως αυτός ισχύει εκάστοτε και στα κωλύματα που προβλέπονται στο καταστατικό της Ε.Π.Ο.

δ) Πλήρες αντίγραφο ποινικού μητρώου με ημερομηνία έκδοσης ενός μηνός πριν την κατάθεσή του.

Υποψηφιότητες για τη θέση του Προέδρου, μπορεί να θέσει ένας από τους εκπροσώπους των ΠΑΕ της Α2 κατηγορίας ή και τρίτο πρόσωπο που δεν είναι μέλος Δ.Σ. ΠΑΕ ή μέτοχος ΠΑΕ.

 

2. Ορίζει την επανέναρξη του Πρωταθλήματος για το σαββατοκύριακο 11-12 Μαρτίου 2023 με την 14η αγωνιστική.

 

3. Αποδοχή των κριτηρίων και των προϋποθέσεων που θέτει η ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 704, 10/02/2023) προκειμένου οι ΑΑΕ να χρηματοδοτούνται από τον μόνιμο μηχανισμό ενίσχυσης, μέσω της φορολογία των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων

 

4. Δέσμευση για τον αριθμητικό περιορισμό των συμμετεχόντων ομάδων από τη σεζόν 2023-2024 προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της διοργάνωσης και η διασφάλιση της βιωσιμότητας των ΠΑΕ.

 

5. Πλήρη συνεργασία και στήριξη για αμοιβαία οφέλη ανάπτυξης με τους εταίρους της κατηγορίας, την ΕΡΤ και τον χορηγό Betsson.

 

6. Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός όλων των λειτουργιών της Λίγκας.

 

7. Πλέγμα μέτρων για να αποδείξουμε την απόλυτη διάθεσή μας για μια αμιγώς επαγγελματική και ελκυστική κατηγορία ποδοσφαίρου, με ανάκτηση της αξιοπιστίας και προστασία του προϊόντος μας».

 

 

 

Η τοποθέτηση του Λεουτσάκου

 

Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι οι ομάδες παραπλανήθηκαν από τον Λευτέρη Αυγενάκη και ότι υπήρξε εκβιασμός από την πλευρά του Υφυπουργού Αθλητισμού.

 

«Μετά από τις ενέργειες της Επιτροπής που είχε οριστεί και μετά τα ραντεβού που έκαναν με τον υφυπουργό κ. Αυγενάκη και τον κ. Μαρινάκη, ήρθε ο κ. Ροκάκης στο συμβούλιο και μας είπε ότι μπορεί να φέρει τις 150.000 ευρώ, με τέσσερα προαπαιτούμενα κατόπιν απαιτήσεως του υφυπουργού. Ένα από αυτά ήταν η παραίτησή μου κατ' εντολή του κ. Ροκάκη και των υπολοίπων μελών της Επιτροπής. Πέραν τούτου, είχα δηλώσει ευθέως και στο προηγούμενο συμβούλιο ότι αν εγώ ήμουν το πρόβλημα, θα έφευγα για να ξαναπαίξουν ποδόσφαιρο οι ομάδες και να είναι ομαλή η διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι η δέσμευση του υφυπουργού και του κ. Ροκάκη για τις 150.000 θα πρέπει να υλοποιηθεί, αλλιώς θα είναι άδικο, καθώς οι σύλλογοι έχουν ανάγκη την οποιαδήποτε οικονομική συνεισφορά, που άλλωστε τους ανήκει από το κομμάτι των κερδών του στοιχήματος.

 

Έγινε μια συνδιαλλαγή μεταξύ υφυπουργού και Σούπερ Λίγκας 1 για να έρθουν αυτά τα χρήματα. Θεώρησα ότι πρέπει να πράξω ηθικά, αυτό που έπραξα, μια και οι ομάδες είχαν πρόβλημα βιοποριστικό. Πιστεύω όμως ότι υπήρχε και ένας ωμός εκβιασμός και μια παραπλάνηση των ομάδων από τα λεγόμενα του υφυπουργού, καθώς αυτά που τους είπε δεν ευσταθούν. Αλήθεια είναι τα όσα είπα στις ομάδες και έχουν δηλωθεί και δημοσίως από άλλους, εκτός από εμένα. Ευχαριστώ πολύ τις ομάδες για τη μέχρι τώρα συνεργασία και πιστεύω το πρωτάθλημα να βρει το δρόμο του, να βρει πόρους και να συνεχίσει χωρίς τη μαυρίλα που απ' ό,τι φαίνεται έφερε μόνο ο Λεουτσάκος. Θέλω να δω αν η μαυρίλα αυτή θα συνεχιστεί», ανέφερε ο μέχρι τώρα πρόεδρος της Λίγκας.

 

Παράλληλα, επισήμανε ότι θα πρέπει οι δεσμεύσεις που πήρε η «Ειδική Επιτροπή» να γίνουν πραγματικότητα, απαντώντας στο κατά κατά πόσο οι ομάδες θα πάρουν τις 150.000 ευρώ, αν ο ίδιος αποχωρήσει. «Αυτή ήταν η διαβεβαίωση του κ. Ροκάκη και της επιτροπής μετά τις επαφές με τον κ. Αυγενάκη και τον κ. Μαρινάκη. Τώρα μένει να αποδειχθεί κατά πόσο οι δεσμεύσεις θα γίνουν πραγματικότητα. Είναι υποχρέωση της επιτροπής και του κ. Ροκάκη να φέρουν τα χρήματα για να μπουν οι ομάδες στο γήπεδο να παίξουν. Υπάρχει άλλωστε χρονικό περιθώριο για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μέχρι τις 9 Μαρτίου, γιατί στη συνέχεια θα κλείσει η Βουλή και δεν θα μπορεί να υπάρξει νέα ΚΥΑ».